Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Με στόχο η κυβερνητική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Τετάρτης για το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο να μην πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κινείται το Μαξίμου. Ουσιαστικά πρόκειται για μία δύσκολη ψηφοφορία που αποκτά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – έως και εκλογές άμεσα.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ο Ολάντ άντεξε. Η Μέρκελ αντιμετώπισε όσους δεν ήθελαν με τίποτα τη συμφωνία. Μπράβο τους. Η συμφωνία έχει δυνατότητες να εφαρμοστεί και να απωθήσει - αν όχι να σβήσει - τους κινδύνους του Grexit. Δεν είναι αρκετό, αλλά είναι ενθαρρυντικό.

ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ

 

Οι πρόσφατες επιλογές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης -πλην των ήδη αποστατών- συνεπάγονται αναπόφευκτα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παραδοχές. Συγκεκριμένα, κατά την εκδοχή της κυβέρνησης για το τι μας συνέβη τους τελευταίους έξι μήνες, εκδοχή που αναπαράγεται με κάθε ευκαιρία στη Βουλή και στα Μέσα:

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι περισσότεροι δεν τον ζήσαμε. Αυτό που ζούμε μπορεί να μην έχει να κάνει με όπλα και βόμβες η μεθοδολογία άλλαξε, όμως τα αποτελέσματα είναι τα ίδια με εκείνα ενός κανονικού πολέμου, όσον αφορά τις ανθρώπινες ψυχές. Κάτι ακόμα διαφορετικό είναι η διατήρηση των χωρών, των πόλεων των σπιτιών. Η έλλειψη εκρηκτικών είναι η πρόοδος.

ΔΝΤ: ΒΡΗΚΑΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ…

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ, με τον τριπλό συνδυασμό «επιμήκυνση μέσα στον χρόνο των προθεσμιών λήξης, επιμήκυνση μιας περιόδου χάριτος κατά την οποία δεν θα γίνεται καμία αποπληρωμή και επίσης μείωση των επιτοκίων στο ελάχιστο», υποστήριξε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Πιστεύουμε ότι εφ’ όσον τηρηθούν σωστά οι τρεις αυτές μέθοδοι, θα μπορέσει να γίνει το χρέος βιώσιμο.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ «ΜΑΓΚΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ


Διαψεύδει τώρα τις «μαγκιές που είπε στο περιοδικό Der Spiegel, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αν του ζητηθεί να κάνει κάτι που δεν θέλει τότε θα παραιτηθεί. Μάλιστα δεν έκανε μόνος του την αυτοδιάψευση, αλλά έβαλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να διαψεύσει αυτά που δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό.