Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ;



ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

 

Η είδηση ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης προετοίμαζε μαζί με μια μικρή ομάδα του υπουργείου σχέδιο έκδοσης παράλληλου νομίσματος και σταδιακής μετάβασης στη δραχμή, τη στιγμή μάλιστα που η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή της, προκάλεσε αμηχανία και έκπληξη.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

 

«Δεν είπαμε ποτέ να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Επισημάναμε μόνο τη δυνατότητα να αποφασίσει η ίδια η Αθήνα για ένα ‘τάιμ-άουτ'», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο του με την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ... ΦΛΟΓΕΣ

 

Η χώρα κλονίζεται από την οικονομική και πολιτική κρίση. Η πολιτική ελίτ μέσω του κοινοβουλίου δήλωσε ευθαρσώς την υποταγή της και υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδας σε μία συμφωνία ντροπής και με όρους που λογίζονται ως όροι παράδοσης του νικητή προς τον ηττημένο μετά από πόλεμο.

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

 

Οι ενέργειες για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά με πρωτοστάτες τους Μειμαράκη-Γεννηματά-Θεοδωράκη και Βενιζέλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που «έσωσαν» στον Αλέξη Τσίπρα, αλλάζουν στάση εκνευρισμένοι και από την στάση του πρωθυπουργού και του υπόλοιπου επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PLAN B, ΚΟΝΤΕΣΑ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑ ΜΟΥ;»

 

«Κύριε Λαφαζάνη κι οι υπόλοιποι της Αριστερής πλατφόρμας, Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για τις άοκνες προσπάθειες σας να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να επιβιώσει αυτή η χρεοκοπημένη χώρα. 

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 

Είναι οι πολυφορεμένες λέξεις των ημερών μας, εκείνες που γύρισαν από στόμα σε στόμα με απόγνωση, που έφτιαξαν εικόνες ασπρόμαυρες στο παρόν και το μέλλον μας...Η τελευταία πανελλαδική «αντίστροφη μέτρηση» ξεκίνησε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Από εκείνη τη χρονική στιγμή σφίχτηκαν τα στομάχια μας και έγιναν κόμπο - όπως και η κατάσταση της χώρας μας, που θύμιζε γόρδιο δεσμό.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

 

Ξεκίνησαν τα… μερεμέτια στη φορολογία μετά από τη ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και η αύξηση του φόρου για τις επιχειρήσεις και η αύξηση της προκαταβολής φόρου και η αύξηση του φόρου πολυτελείας και η αναδρομική αύξηση της έκτακτης εισφοράς.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΑ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

 

Το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά εξαπέλυσε ρουκέτα ενάντια σε αιγυπτιακό περιπολικό σκάφος στη Μεσόγειο την Πέμπτη, καταφέροντας να το χτυπήσει με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Το σκάφος της ακτοφυλακής εντόπισε μια ομάδα τζιχαντιστών στην ακτή και άρχισε να βάλει εναντίον τους. Το περιπολικό έπλεε σε απόσταση δύο μιλίων από την ακτή στο βόρειο Σινά και σχεδόν δύο μίλια από την ακτή της Γάζας.