Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΤΟ EUROGROUP ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 7 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρας ύψους 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ενέκρινε το Eurogroup, τηλεδιάσκεψη του οποίου έλαβε χώρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είχαν θετικό πρόσημο και έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  

Οι προβλέψεις του Stratfor για την Ελλάδα για το τρίτο τρίμηνο του 2015, είχε πει ότι το τρέχον έτος θα είναι η χρονιά που θα βγάλει την Ευρώπη από τον εφησυχασμό της. Το τρίτο τρίμηνο είναι η περίοδος που η σκληρή πραγματικότητα της υπό κατάρρευση ευρωζώνης αντιμετωπίζει το Βερολίνο και την ευρωζώνη στο σύνολό της.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Με πολλές απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε από τη Βουλή χθες το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας.Υπέρ ψήφισαν 229 βουλευτές, «όχι» 64 βουλευτές, ενώ 6 δήλωσαν παρών. Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 32 ψήφισαν «όχι», 6 «παρών» και μία ήταν απούσα.

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Με 229 «ναι» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, έναντι 64 «όχι», πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας. Σημαντικές απώλειες μέτρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού 32 βουλευτές είπαν «όχι» (μεταξύ των οποίων τρεις υπουργοί) και 6 «παρών», ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε.

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ

 

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ΕΡΤ την  περασμένη Τρίτη το βράδυ, κι από όσα άκουσα διαπίστωσα ότι η αρχική μου οργή εξελίχθηκε γρήγορα σε οίκτο. Είδαμε έναν πρωθυπουργό εξαντλημένο, νικημένο, ταπεινωμένο, να προσπαθεί να μιλήσει με τη γλώσσα των προκατόχων του, αλλά να μην τα καταφέρνει.

WASHINGTON POST: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ -ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ

 

Πέντε χρόνια είναι αρκετά. Οι Ελληνες δεν αντέχουν κι άλλη λιτότητα, υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία επισημαίνει πως σήμερα ο λαός πληρώνει τις αμαρτίες του παρελθόντος: εκτεταμένη φοροδιαφυγή, διαφθορά κι ανάρμοστες κυβερνήσεις.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ- ΓΕΦΥΡΑ

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης για τη χρηματοδότηση- γέφυρα προς την Ελλάδα. Όμως, σύμφωνα με πηγές, κάποιες χώρες ζητούν εγγυήσεις από την Ελλάδα, για το δάνειο των 7 δισ. από τον EFSM, με το οποίο θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι την καταληκτική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία δεν έχει πάρει κάποια από τα οικονομικά φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν για την Ελλάδα», η Wall Street Journal επισημαίνει ότι οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα σχετίζονται με την αγορά εργασίας, την πρόνοια και τα μέτρα του προϋπολογισμού που η Γερμανία θέσπισε το 2003 και το 2004, όταν πάλευε να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ

 

Και κάπου εδώ αρχίζεις να καταλαβαίνεις. Παρακάμπτεις το δέντρο, εστιάζοντας στο δάσος. Συνειδητοποιείς τις ευθύνες που σου αναλογούν και δικαίως προβληματίζεσαι. Είσαι για πρώτη φορά έτοιμος να δεχτείς τη δυσκολία της κατάστασης, να ακούσεις, να σκεφτείς. Πέρα από στερεότυπα, πέρα από γενικεύσεις.

ΤΟ GREEKMENT ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ 18 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ

 

Εκτός από την ελληνική Βουλή, και οι υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν το Greekment, τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Σε άλλες χώρες το πράσινο φως πρέπει να δοθεί από το κοινοβούλιο της χώρας ενώ σε άλλες από την κυβέρνηση.