Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 
Αρκετές αλλαγές στη φορολογία προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί στη Βουλή, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα. Το πολυνομοσχέδιο έχει τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)» και υπογράφεται από τους υπουργούς: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Νίκο Παρασκευόπουλο και Γιώργο Κατρούγκαλο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το νομοσχέδιο στα Ελληνικά εδώ: Νομοσχέδιο.pdf

 


ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 88,5 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ

 

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα των Financial Times μαθαίνουμε από ποιούς πόρους θα προέλθουν τα χρήματα του νέου Μνημονίου, ποιές χώρες θα επιβαρυνθούν περισσότερο, αλλά και σε ποιους τομείς θα δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

 

Σκληρή στάση κατά των διαφωνούντων, για να περάσουν τα μέτρα. Ειλημμένη η απόφαση του ανασχηματισμού - Κενά τα σημεία των ονομάτων των υπουργών, που πιθανόν αρνηθούν να υπογράψουν το νομοσχέδιο και των νέων, που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα.

ΣΤΟ 30% Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ GREXIT

 

Εικοσιτέσσερις ώρες σχεδόν μετά τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για τη σύναψη συμφωνίας, έπειτα από έξι μήνες συνεχών διαπραγματεύσεών, δημοσκόπηση του Reuters αποκάλυψε πως οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι για το αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι για την Ελλάδα.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Μπορεί τυπικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου να επιτρέπει στον πρωθυπουργό να θεωρήσει πως δεν υπάρχει απώλεια της δεδηλωμένης, αλλά είναι σαφές πως η ελληνική πρόταση για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου προκαλεί ρήγματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

 

Το τριετές δάνειο, τα μέτρα και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας. Στη δημοσιότητα δόθηκε το ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τις παραμέτρους της συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της που επικυρώθηκε μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Εναντίον του σχεδίου για την χρηματοδότηση του νέου προγράμματος της Ελλάδας από τον μηχανισμό EFSM τάσσεται η Βρετανία και προτίθεται να μπλοκάρει την σχετική διαδικασία στην αυριανή συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε.

ΤΟ… «ΚΡΥΦΟ» ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ GREXIT ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ IOU

 

Την χρήση του Grexit ως όπλο διαπραγμάτευσης είχε στο μυαλό του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Newstateman.com, επισήμανε ότι τον τελευταίο μήνα πριν την παραίτησή του είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η ΕΚΤ θα έκλεινε τη στρόφιγγα της ρευστότητας και θα έκλειναν οι τράπεζες για να «αναγκάσει» μια συμφωνία.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ

 

Οι ελληνικές τράπεζες γλίτωσαν την κατάρρευση μετά την επίτευξη της συμφωνίας, αλλά ο δρόμος μέχρι την οριστική τους ανάκαμψη είναι ακόμα μακρύς, αναφέρει αρθρογράφος του Reuters. Όπως επισημαίνει, παρά τα capital controls, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν αύξηση του ELA στα 90 δισ. ευρώ και σε κάθε περίπτωση τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

NEW YORK TIMES: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

 

Η ελληνική συμφωνία αποτελεί καταστροφή – σίγουρα για την Ελλάδα και ενδεχομένως και για την Ευρώπη – υποστηρίζει σε άρθρο, η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η συμφωνία της Δευτέρας σπρώχνει την Ελλάδα στον άβυσσο.

ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΦΕΥΓΟΥΝ 30 ΜΕ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Ακόμη και του 40 μπορεί να φτάσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να καταψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ παράλληλα η Αριστερή Πλατφόρμα αρνείται να παραδώσει τις έδρες της, όπως ζητά η πλειοψηφία.