Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

 

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη, έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, μια συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται» είπε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της Συνόδου και πρόσθεσε: 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ

 

O επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά την επίτευξη της συμφωνίας ότι: «υπήρξε έξτρα προσπάθεια για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα. Θα δείτε ότι στο κείμενο της συμφωνίας έχουν έρθει μπροστά πολλά νομοθετήματα ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη». Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία για το πού θα πρέπει να βελτιωθούν οι ελληνικές προτάσεις, όπως η αγορά εργασίας.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

 

O Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει κάποιες αποφάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ψήφιση των προαπαιτουμένων και των μέτρων που ζητούν οι δανειστές να περάσουν αμέσως από το Κοινοβούλιο.

ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 
ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

Κέρδη και ζημίες μετρά ο Πρωθυπουργός στη δραματική σύνοδο Κορυφής η οποία μετρά ήδη πάνω από 15 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν γίνει τέσσερις διακοπές για επιμέρους διαπραγματεύσεις.Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....



 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

 

Κυβέρνηση τεχνοκρατών στη λογική του 2011 και της κυβέρνησης Παπαδήμου θέτει ως όρο το ΔΝΤ για να εξακολουθήσει να μετέχει στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Μάλιστα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε στην Bild: «Δεν πιστεύουμε ότι ο Σύριζα μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τους εμπιστευόμαστε».

«ΠΡΟΩΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΗ»

 

«Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση».  Δεν γνωρίζω αν ήταν προϊόν μιας επικοινωνιακής διεργασίας ή αποτέλεσμα συναίσθησης των κρίσιμων στιγμών, που περνάει η πατρίδα μας. Πιστεύω (θέλω να πιστεύω) το δεύτερο. Αυτή πάντως είναι η σημερινή μας απάντηση.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι ΗΠΑ... Η Ουάσινγκτον είναι πλέον πανέτοιμη να επέμβει στις εξελίξεις στην Ευρώπη αν χρειαστεί, καθώς έχει ενεργοποιήσει μια ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία στελεχώνεται από άτομα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

"ΣΧΙΣΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

 

Έκκληση στη Γερμανία να αποτρέψει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προειδοποιώντας το Βερολίνο ότι θα υπάρξει καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία, αν ωθήσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.

ΝΤΟΜΠΡΟΦΣΚΙΣ: Η ΕΚΤ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Την κάλυψη που θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις ελληνικές τράπεζες για όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.