Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Αντιδράσεις ακόμα και στη Γερμανία για το έγγραφο που διέρρευσε με σχέδιο Grexit! «Υπερβολικά πολλοί νομικοί και υπερβολικά λίγοι οικονομολόγοι στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 
 Κύριες και Κύριοι Βουλευτές
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα σε αυτήν την θέση, ίσως τις κρισιμότερες μέρες της μεταπολιτευτικής ιστορίας κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα την συνείδησή μου για να διεκδικήσω το δίκιο του λαού και τα εθνικά συμφέροντα. Διαβάστε την Ομιλία του Πρωθυπουργού ΕΔΩ.... 


ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 
 ΠΩΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ 
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενώ οι πληροφορίες για επικείμενο σαρωτικό ανασχηματισμό ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, αλλά και για πρόωρες εκλογές, φουντώνουν, μια μικρή λεπτομέρεια, που δεσμεύει ηθικά όλους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος.

ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ = Η ΑΠΩΛΕΙΑ

 

Ο άνθρωπος που κυκλοφορεί διαφημίζοντας με τη στάση του ότι χωρίς αυτόν ο κόσμος θα είναι φτωχότερος και σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πολιτικής ζωής καταφεύγει σε σχολιαροπαιδισμούς τύπου «πάω να δω την κόρη μου στην Αίγινα», δεν πρέπει να μας εκπλήσσει για τα λάθη του αλλά για το γεγονός ότι υπήρχαν (και υπάρχουν άραγε ακόμα;) άνθρωποι που επικροτούν κι ενθαρρύνουν τη στάση και τους χειρισμούς του.

Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΛΩΝ

 

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά η Βουλή βρίσκεται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την εκφρασμένη θέληση του λαού.

"ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Λέει ευρωπαίος αξιωματούχος-Στις 4 το Eurogroup. «Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό, ανέφερε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΟΧΙ…

 

Μετά το «δημοψήφισμα» στις 5 Ιούλη 2015, διάφοροι επιχειρούν να ερμηνεύσουν και για το πώς κάτι πήγε αλλιώς… (something is wrong)…Θα επιχειρήσω μια δική μου προσέγγιση και δηλώνω εκ προοιμίου, ότι τις ερμηνείες περί της νίκης Τσίπρα η το πολιτικό του «imperium» τις βρίσκω ρηχές και επιπόλαιες και γι αυτό επικίνδυνες για να ληφθούν σοβαρά υπ όψιν για πολιτικές αποφάσεις.

ΑΠΟ ΤΟ «ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΧΝΑ ΤΟ» ΣΤΟ «ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΚΑΝΤΟ»

 

Οι υπουργοί Οικονομικών στην Ελλάδα αλλάζουν τακτικά,  ο Σόιμπλε μένει ακλόνητος. Υποτίθεται ότι το μυριόστομο ελληνικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, «επικό και μεγαλειώδες», κατά τον Γιάννη Βαρουφάκη, αποτέλεσε  κόλαφο για τον ανάλγητο Γερμανό και μια σημαντική ενίσχυση για τον δικό μας ομόλογό του.

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ Ο Σ.ΣΤΟΡΤΣΑΚ ΚΑΛΟΥΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ BRICS

 

«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Αυτή η δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προκαλεί ερωτηματικά για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Ακούς αυτά που λένε στο ευρωκοινοβούλιο σε βάρος της Ελλάδος οι Ευρωπαίοι κορυφαίοι πολιτικοί και τρελαίνεσαι. Όχι ακριβώς εναντίον της Ελλάδος αέρα πατέρα, ούτε συγκεκριμένα εναντίον του ελληνικού λαού. Οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει με τους υποτίθεται υπεύθυνους κυβερνητικούς της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.

ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗΣ «ΣΕΡΝΟΥΝ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θ. Πλεύρης σε συνεννόηση με τον Μάκη Βορίδη έχει συλλέξει υλικό από τις μέχρι τώρα πράξεις και παραλείψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο διάπραξης από αυτόν ποινικώς κολάσιμων πράξεων στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.