Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Διαβάστε το non paper της Κυβέρνησης  ΕΔΩ....
 


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

 

Τέλος στα σενάρια αλλαγής της κυβέρνησης έβαλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει από νωρίς το πρωί. «Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος.  Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα συνεχίσουμε έτσι, ή θα φύγουμε όλοι μαζί», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ανησυχητική διείσδυση Ρώσων ολιγαρχών στην Ελλάδα διαπιστώνει απόρρητη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών. Στην έκθεση γίνονται συγκεκριμένες αναφορές σε ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών ενώ καταγράφονται λεπτομερώς και οι διαδρομές μαύρου χρήματος από ύποπτες ρωσικές εταιρείες σε διάφορους λομπίστες της Μόσχας στην Ελλάδα.

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ

 

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, πρότεινε μια συμφωνία χρέους στον Αμερικανό ομόλογό του: την Ελλάδα για το Πουέρτο Ρίκο. "Πρόσφερα στον φίλο μου Jack Lew αυτές τις μέρες ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το Πουέρτο Ρίκο στη ζώνη του ευρώ, αν οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμοι να πάρουν την Ελλάδα στην ζώνη του δολαρίου", είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη εχθές Πέμπτη.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ… Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ…

 

Ώρες ιστορικών ευθυνών για την Ελλάδα. Το σύνολο του πολιτικού προσωπικού μπροστά   στις ευθύνες του. Αναμφίβολα η χώρα μας  βρίσκεται σε ένα κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι. Μπροστά σε μια ιστορική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδος για τις επόμενες δυο έως τρεις γενιές.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 

Στα χέρια των θεσμών από το βράδυ της Πέμπτης – Συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή. Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την ελληνική κυβέρνηση η πρόταση προς τους θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας και την έγκριση χρηματοδότησης από τον ESM.

FORBES: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΜΕ

 

Μια εναλλακτική ανάλυση της ελληνικής κρίσης, του πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε να αφορά όλο τον κόσμο, ακόμα και τις ΗΠΑ, επιχειρεί να κάνει η Κέλι Φίλιπς στο αμερικανικό Forbes.

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΕΝΑΡΙΟ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ GREXIT

 

Σαν κάτι αρχίζει να γυρίζει και αυτό το αντιλαμβάνονται οι αναλυτές των μεγάλων ξένων τραπεζών που μέχρι τώρα είχαν ως βασικός τους σενάριο το Grexit. Ήδη, δύο από αυτές τις τράπεζες, με σημερινές αναλύσεις τους, διαφοροποιούνται σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θεωρούν πως η συμφωνία είναι πιο κοντά σε σχέση με το Grexit. 

«ΒΟΜΒΑ» BILD: ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Η ΤΡΟΙΚΑ

 

Δημοσίευμα, της Bild «ταράζει» τα νερά, καθώς υποστηρίζει πως η Τρόικα είναι αυτή που έγραψε την ελληνική πρόταση για δάνειο από τον ESM. 

ΟΤΑΝ Η «ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΝΑΙ

 

Με το ηχηρό ΟΧΙ η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν απέρριψε τις ανύπαρκτες ή έστω ομιχλώδεις προτάσεις των δανειστών, όπως τις παρουσίασε η κυβέρνηση ή μάλλον όπως προσπάθησε με τρόπο παραπλανητικό και επικοινωνιακά άκρως τελεσφόρο να τις παρουσιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά επί της ουσίας ενίσχυσε την πολιτική «αυθεντία» του Αλέξη Τσίπρα.