Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


80ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ 15 ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

«Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης σεβόμενη τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος-μέλος». Με αυτή την φράση με την οποία καταλήγει το αίτημα της Ελλάδας προς τον ESM για ένα νέο πρόγραμμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τους φόβους για έξοδο της χώρας από το ευρώ και παράλληλα να εκφράσει την πίστη της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους δανειστές.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η GREXIT. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Το τελεσίγραφο των εταίρων ήταν σαφές: Συμφωνία ή Grexit, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να περιγράφουν με μελανά χρώματα τις επόμενες 5 ημέρες για την Ελλάδα.

ΣΤΟΝ ΕΜΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ

 

Υπό καθεστώς ενός οιονεί παγκόσμιου κραχ των χρηματαγορών, η κυβέρνηση υπέβαλλε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αίτηση νέας χρηματοδότησης. Αιτείται νέο χρέος για το παλιό. Με την αίτηση αυτή η χώρα υπάγεται πλέον απευθείας στον μόνιμο μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας και διάλυσης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Αυτό που έζησε η Ελλάδα μπροστά από τις τηλεοράσεις και λιγότερο από τους ραδιοφωνικούς δέκτες, ειδικά αυτή την διαβολό-εβδομάδα(από την Παρασκευή 26 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015) του δημοψηφίσματος είναι άνευ προηγούμενου! Δεν έχει ξανά συμβεί! 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

H ΕΚΤ ενδέχεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα - γράφουν οι Financial Times.

TELEGRAPH: ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Τη στιγμή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Ελλάδα και ενώ η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες καταθέτοντας μία ικανοποιητική πρόταση ώστε να αποφευχθεί το Grexit, ο βρετανικός Telegraph προχωρά στην αποτύπωση ενός χρονοδιαγράμματος για το πώς η χώρα έφτασε στο σημείο αυτό.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τις «πέντε κόκκινες γραμμές» που έχει η Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, αποκαλύπτει δημοσιογράφος της Die Welt, με σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

Επαρκείς είναι οι ποσότητες των τροφίμων στην αγορά, με τις τιμές τους να παραμένουν σταθερές, όπως διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΖΕΨΕ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΕΟ ΕΡΑΝΟ

 

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 29χρονος Βρετανός Τομ Φίνεϊ επεδίωξε να μαζέψει χρήματα με σκοπό να τα δώσει για να καλυφθεί το ελληνικό χρέος, αλλά δυστυχώς δεν το πέτυχε.