Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 
Διαβάστε ολόκληρη την Ομιλία του Πρωθυπουργού ΕΔΩ....
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΕΓΚΕΛ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Γιά να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την σημασία και την σημαντικότητα του ελληνικού δημοψηφίσματος που παρήγαγε άρνητική απάντηση στο ερώτημα εάν θέλουν οι έλληνες να συνεχίσουν την εφαρμογή του προγράμματος που απαιτούν οι δανειστές (δηλαδή:

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ

 

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρόκειται να διαπράξει ένα ακόμη τραγικό σφάλμα. Εναποθέτει το άνοιγμα των τραπεζών στη συνδρομή ELA της ΕΚΤ. Εγκληματική επιλογή. Η παροχή έκτακτης ρευστότητας δεν είναι δωρεάν χρήμα από τον Ντράγκι, αλλά επαχθής δανεισμός.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ESM ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ

 

Αίτημα για νέο δάνειο από τον ESM κατέθεσε σήμερα η Αθήνα, όπως επιβεβαιώθηκε από εκπροσώπους του μηχανισμού. Τις τελευταίες ημέρες είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα για νέο πακέτο βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Την Κυριακή το βράδυ, η Ευρώπη των 28 αποφασίζει για το μέλλον της με ή χωρίς την Ελλάδα. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένονται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έγινε σαφές στη Σύνοδο Κορυφής το βράδυ της Τρίτης.

ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

 

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών βυθίστηκαν οι κινεζικές μετοχές την Τετάρτη, συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, παρά τις προσπάθειες των αρχών του Πεκίνου να συγκρατήσουν τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο της 20ετίας

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (IOU)

 

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. Δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά παρόμοια δημοσιεύματα που διαψεύστηκαν από τα γεγονότα».

ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

 

Επιμένουν στην αδιάλλακτη στάση οι πιστωτές, απαιτώντας την παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας στις απαιτήσεις τους, αδιαφορώντας πλήρως για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου -Βρισκόμαστε σε τροχιά βιώσιμης συμφωνίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

"ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

 

«Να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα, δίνοντας τέρμα στην αέναη λιτότητα», καλούν κορυφαίοι οικονομολόγοι την Άγκελα Μέρκελ, σε ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύουν σήμερα πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες.

ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΡΕΝΤΣΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα σχεδιάζει να προτείνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.