Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΗΓΕΣΙΑ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ποτέ δεν απέκτησε ένα συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο, όπως αρμόζει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Αντιθέτως, η συνοχή της εξακολούθησε να στηρίζεται στις αντι-μνημονιακές αντιλήψεις, στην πόλωση «εμείς» και οι «άλλοι», οι οποίες αποτέλεσαν και το θεμέλιο της εκλογικής κινητοποίησης και επιτυχίας των κομμάτων αυτών.

ΤΟΥ ΔΝΤ Η ΒΟΜΒΑ

 

Η εγκληματική συμμορία, η οποία ακούει στο όνομα Τρόικα, ενώ είναι εντελώς απαράδεκτο να αποκαλείται Θεσμός, προκάλεσε μία ιστορικά μοναδική παγκοσμίως οικονομική καταστροφή στην πατρίδα μας – σε συνεργασία με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 48 ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Τελεσίγραφο για συμφωνία εντός 48 ωρών ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Το τελεσίγραφο αναφέρει: "Μέσα σε δύο ημέρες από το δημοψήφισμα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του, κλείνεις τη συμφωνία με τους εταίρους μας. Διαφορετικά, εμένα μη με υπολογίζεις".


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΔΕΙΞΤΕ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Επιστολή δέκα βουλευτών του Κογκρέσου προς την Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ, που επισημαίνουν ότι χρειάζεται λύση που έχει προτεραιότητα της οικονομική ανάκαμψη-Αναφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους. Δέκα μέλη του Κογκρέσου απέστειλαν στις 2 Ιουλίου επιστολή προς την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή στάσης της Ευρώπης αναφορικά με το αποτέλεσμα του επερχόμενου δημοψηφίσματος της Κυριακής. Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico, εμφανίστηκε εμφανώς διαλλακτικότερος σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΒΡΑΔΥ

 

Όλο το παρασκήνιο που εξελίχτηκε το τελευταίο κρίσιμο βράδυ πριν «το τελεσίγραφο» των θεσμών και την προκήρυξη δημοψηφίσματος, μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, με εκτενές άρθρο του.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Κινητοποιήσεις προς στήριξη του «Όχι» στο σημερινό δημοψήφισμα σε πενήντα διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της αριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».

ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

 

«Κολοσσιαίο λάθος» χαρακτηρίζει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς την άσκηση πίεσης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα. «Είμαι πολύ ανήσυχος για την Ευρώπη. Είναι ένα κολοσσιαίο λάθος να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός οικονομολόγος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.