Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ»

 

Στο 0,6% η διαφορά - Ένας στους 10 Έλληνες δηλώνει αναποφάσιστος -Τι επιλέγουν οι πολίτες αναλόγως αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΧΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

 

Σε δίνη απρόβλεπτων εξελίξεων φαίνεται ότι μπαίνει η χώρα την επομένη του δημοψηφίσματος ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών όλων των κομμάτων.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ

 

Ποιοι το φοβούνται και γιατί; τι κρύβεται πίσω από την πεισματική άρνηση των ευρωπαίων; Ο ρόλος της Καγκελάριου Μέρκελ και ο μεγάλος σαρωτικός ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.Η Ελλάδα μπαίνει σε μια περίοδο ιστορικών δεδομένων. Ενδεχομένως και σε αχαρτογράφητα νερά.  Σκοτεινά θολά  και βρόμικα νερά. Βρισκόμαστε  πιθανότατα μπροστά σε ιστορικές αλλαγές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το ίδιο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Εξώδικη διαμαρτυρία στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, έστειλε η Επιτροπή Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Αιτία; Το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλεται, πήρε την περασμένη Κυριακή θέση υπέρ του «ΝΑΙ» ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

«HΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Η ΕΕ έχει «μεγαλώσει» πολύ και αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που την εμποδίζουν να διατηρήσει τη συνοχή της, υποστηρίζει ο πολιτικός επιστήμονας Χέρφριντ Μίνκλερ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα όραμα μεγαλύτερο από το να μετράει σεντ, υποστηρίζει.

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

 

Ο Τσακαλώτος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Και αυτό, του δίνει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν άλλοι. Μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος, χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να αποφεύγει την ουσία των ερωτήσεων που του κάνουν οι δημοσιογράφοι, ενώ είναι σχετικά ειλικρινής.

ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στην άλλη άκρη του κόσμου από την Ελλάδα και την κρίση της, η Νέλι Σκουτάτογλου ψωνίζει διαδικτυακά για χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, ρύζι και ελαιόλαδο, για να τα στείλει στη μητέρα της, στην Αθήνα. Είναι μία από τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, που έφυγαν για την Αυστραλία για να ξεφύγουν από τα οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα τους και έκανε τη Μελβούρνη σπίτι της πριν από σχεδόν ένα χρόνο. 

Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ EUROGROUP

 

«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα, ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup», αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Σκληρή απάντηση δίνουν στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τις «συγκρουσιακές», όπως τονίζουν, δηλώσεις του, τις οποίες αποδίδουν στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΑΡΑΓΕΒΟ

 

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, διότι μια τέτοια αποτυχία θα ήταν πολύ σοβαρή για την Ευρώπη, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Αθήνα να γίνει «το δικό μας Σαράγεβο».