Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΟΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

 
Προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι
Προς την διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά τη λίστα των Prior Actions (προαπαιτουμένων) της Staff Level Agreement όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015. Διαβάστε όλη την Επιστολή ΕΔΩ....
 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ EFSF ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Διευκρινίσεις για το τι μπορεί να σημαίνει η μη πληρωμή του ΔΝΤ από την Ελλάδα, η οποία συνιστά αθέτηση υποχρεώσεων για ορισμένα δάνεια του EFSF, δίνει Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εξηγεί ποια είναι τα επόμενα βήματα.

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

Η πλειοψηφία των Ελλήνων (54%) σχεδιάζουν να ψηφίσουν Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τo πρόγραμμα διάσωσης από τους ξένους δανειστές, ενώ το 33% σχεδιάζει να ψηφίσει Ναι, σύμφωνα με έρευνα της PRORATA σήμερα Τετάρτη. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο EUOBSERVER, σήμερα το πρωί. Το ίδιο και τα περισσότερα άλλα ξένα πρακτορεία.

EURONEWS: ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Πέντε χρόνια κρίσης. Πέντε μήνες διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα έφτασε στο σημείο μηδέν. Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη τον Ιανουάριο με ένα πρόγραμμα κατά της λιτότητας. Έθεσε κόκκινες γραμμές. Μεταξύ αυτών οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 

Με θέμα «αλληλεγγύη στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες συνέντευξη Τύπου από τα κόμματα της Αριστεράς της Ισπανίας και ομιλητές μεταξύ άλλων τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου.

ΕΑΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΟΥΔΗ!

 

Πρόκειται για είδηση εξωφρενική. Οι Τούρκοι θέλουν να πληρώσουν για λογαριασμό μας το 1,6 δισ. ευρώ που χρωστάμε στο ΔΝΤ, ως «ένδειξη φιλίας», αλλά και με ανταλλάγματα.

Η ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟ EUROGROUP

 

Η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει νέες προτάσεις στο Eurogroup την Τετάρτη, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη. Το Eurogroup θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη το πρωί για να συζητήσει τις νέες ελληνικές προτάσεις, αναφέρει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την απογευματινή τηλεδιάσκεψη.

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ!

 

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, ενημέρωσε πως η χώρα χρεοκόπησε και δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της, το οποίο ανέρχεται στα 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΩΝ

 

Στην αποκάλυψη ότι η ελληνική πλευρά απέστειλε χθες το βράδυ νέα πρόταση έξι σημείων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.