Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ - ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 
H χρεοκοπία, ή αλλιώς πτώχευση, ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της (εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους). Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ .....
 


ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

 

Tα τέσσερα σημεία που η κυβέρνηση βάζει ως sine qua non στοιχεία για μια λύση παρουσίασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας με οξεία δήλωσή του κάλεσε τους εταίρους να σταματήσουν την προπαγάνδα«με την επανάληψη της ίδιας πρότασης, παρουσιάζοντάς την σαν καινούργια» και κάλεσε τους εταίρους αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση να δεχθούν μια πρόταση που θα προβλέπει:

Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΥΡΩ Η GREXIT»

 

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν την Ελλάδα ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν έχει να κάνει με την πρόταση των θεσμών, αλλά με το αν η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι. Κάτι που σημαίνει ότι αν επικρατήσει το «όχι», θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

 

Η αλήθεια: Ας θυμηθούμε πως έφτασε η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την Ελλάδα:
Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια, δυστυχώς, είναι τελείως διαφορετική. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου σημαίνει ότι η Ελλάδα κατεβαίνει επίσημα ένα ακόμη σκαλοπάτι στην άβυσσο της μεθοδευμένης επίσημης πτώχευσης. Με απλά λόγια, οι κορυφές της Ε.Ε. απο­φάσισαν την επίσημη πτώχευση της Ελλάδας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 
 Αλ. Τσίπρας: "Οι δανειστές ζητούσαν όλο και περισσότερα"
Ο Πρωθυπουργός ανέμενε διαφορετική στάση από τους εταίρους ανέφερε στην χθεσινοβραδυνή συνέντευξή του. Το παρασκήνιο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης των τελευταίων ημερών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

ΡΩΣΙΑ: ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Η Ρωσία εκφράζει την κατανόησή της για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Α.Τσίπρα και την ελπίδα της ότι οι Βρυξέλλες δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση "αρνητικών σεναρίων".

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ GREXIT

 

Από την αρχή είχε ως πιθανό σχέδιο ένα Grexit ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η εφημερίδα εξαπέλυσε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους πολιτικούς και τους υπεύθυνους της Ευρωζώνης να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και αν διαχειριστούν με ρεαλιστικό τρόπο την ευκαιρία που τους παρέχεται έτσι ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις αγορές με ένα Grexit. 

ΣΤΟ 45% ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 

Στο 45% αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΗ

 

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ώρες οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα μπορέσουν να πάρουν τις συντάξεις τους, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, από το βήμα της Ολομέλειας.

ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ «ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ»

 

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.