Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΕΓΓΡΑΦΑ)

 
Ο πρόεδρος Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες πως η Κομισιόν δημοσιεύει όλη την πρόταση που είχαν συμφωνήσει οι θεσμοί, πριν η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις και προκηρύξει δημοψήφισμα. Σήμερα, το εν λόγω έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταφρασμένο στα ελληνικά. Διαβάστε όλα τα έγγραφα ΕΔΩ......


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 
          Διαβάστε όλο το ΦΕΚ του Δημοψηφίσματος ΕΔΩ ....
 


ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Ένα «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα συνιστά και ένα «όχι» στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

ΚΥΡΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

 

Στη «συγκρατημένη στάση» και τις «αποστάσεις» που τηρεί η Άγκελα Μέρκελ από το ελληνικό ζήτημα εστιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του με τίτλο: «Και τώρα, κυρία καγκελάριε;».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 
60 ευρώ το όριο ανάληψης - η καταβολή συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς των τραπεζικών συναλλαγών - οι εσωτερικές ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν επηρεάζονται. Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την σχετική ΠΝΠ.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα για το θέμα της Ελλάδας.

ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Σε παρακολούθησα στο διάγγελμά σου. Τόση γαλήνη, τόση εγκληματική ηρεμία, τόσο αλλού γι΄ αλλού. Και πώς να μην είσαι; Μια βόλτα μόνο θα αρκούσε. Σε ποιες «Βερσαλλίες» ζεις;

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ – ΠΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε αυτό που είναι στη σύντομη ομιλία του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή, απέστειλε αίτημα προς την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο ζητώντας εκ νέου ολιγοήμερη παράταση για την Ελλάδα. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 

Παρέμβαση των ΗΠΑ για το θέμα της Ελλάδας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το λουκέτο στις τράπεζες και την επιβολή capital controls. Ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών, Τζακ Λιου τηλεφώνησε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τους ομολόγους του σε Γερμανία και Γαλλία, Β. Σόιμπλε και Μ. Σαπέν.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

 

Οι Financial Times τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση και εκπέμπει SOS για να μη γίνει η Ελλάδα Συρία, όπως γράφει.