Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 
           Διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ.....


ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

 

Αυτό που κάνει η τρόικα στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι το αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής τρομοκρατίας. Είναι οικονομικός πνιγμός. Είναι εκβιασμός πρώτου βαθμού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοφιλελεύθεροι φασίστες, που θέτουν την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον διλήμματος - «είτε μας παρουσιάζετε έναν αποδεκτό κατάλογο μέτρων λιτότητας, είτε θα τον ετοιμάσουμε εμείς  για σας» - στην κυριολεξία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα κατέχει τη θέση του δευτεραθλητή στις αμυντικές δαπάνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα ξοδεύει το 2,5% του ΑΕΠ, ενώ το ποσοστό αυτό έφθασε το 3,9% την περίοδο 1995-99.

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας με το στόχο τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εξέφρασαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε κοινή τους δήλωση.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΥΡΩ

 

Φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε. Στον γκρεμό χωρίς φρένα. Αν πρόεδρος είχε βγει τον Νοέμβριο, τώρα η Ελλάδα θα έπαιρνε το φθηνό χρήμα του Ντράγκι, το χρέος θα μειωνόταν και σιγά-σιγά o κόσμος θα ανάσαινε. Στην Ευρώπη, στο ευρώ και σχεδόν χωρίς μνημόνιο. Με τη σύνταξη πληρωμένη. Με τον μισθό εξασφαλισμένο. Σε ευρώ. Με τα 35 δισ. του πακέτου Γιουνκέρ συμφωνημένα. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 7 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - TΙ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ

 

Στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά επτά δημοψηφίσματα σε ένα διάστημα 54 ετών (1920-1974). Τα έξι δημοψηφίσματα αφορούσαν το πολιτειακό και το ένα την έγκριση Συντάγματος.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ – ΝΕΚΡΟΙ 60 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ ανακοίνωσαν ότι έδιωξαν ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Κράτος από την Κομπάνι πάνω στα σύνορα Συρίας  Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη το πρωί τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην Κομπάνι με 3 βομβιστές αυτοκτονίας που οδηγούσαν παγιδευμένα οχήματα.

Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο εντελώς αμόρφωτος «γαλατάς» Γερούν Ντάισελμπλουμ, την απόφαση της ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει, όπως είπε, τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές και να κόψει κάθε σχετική συζήτηση.