Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά σε μια εβδομάδα, για το "τελεσίγραφο" όπως αποκάλεσε τις τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών. Δεν διευκρίνησε όμως τι θα γίνει αν μέσα στο σαββατοκύριακο αποσύρουν οι δανειστές το τελεσίγραφο και επαναφέρουν την πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης των 47 σελίδων με μέτρα κοινωνικής σφαγής και ύφεσης. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....., καθώς και το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού

 


ΤΟ EUROGROUP ΘΑ ΠΕΙ «ΟΧΙ» ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup λαμβάνει δραματικές διαστάσεις αφού, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, διακυβεύεται πλέον η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

 

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο περί πολιτικής ανωμαλίας και οικονομικής αποσταθεροποίησης - Πανικός επικρατεί στα ΑΤΜ των τραπεζων από τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.  Τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, εφημερίδες και sites τα οποία βρίσκονται σε "διατεταγμένη υπηρεσία", σπέρνουν τον πανικό με έντεχνο αλλά σαφή τρόπο, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες σε ανάληψη καταθέσεων.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) έλαβε εντολή από την προηγούμενη Δευτέρα, 15-6, να προετοιμάσει σχέδια για την εισβολή στο έδαφος της Συρίας και τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, με επίκεντρο την πόλη Τζεραμπλούς, την Ευρώπη των Ελλήνων, που βρίσκεται στις όχθες του Ευφράτη, αμέσως μετά τα τουρκικά σύνορα, ΒΑ του Χαλεπίου.

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε έντονη κινητικότητα όσον αφορά την οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων διαμαρτυρίας (ή συμπαράστασης, ανάλογα με την οπτική πλευρά). Ιδιαίτερα κίνησαν την προσοχή μου δύο, η μία υπέρ της ανάληψης διαπραγματευτικής πρωτοβουλίας από τους πολίτες για το πρωτοφανώς, σύμφωνα με τις εμπειρίες της γενιάς μας, κρίσιμο οικονομικό πρόβλημα, και η άλλη υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη πάσει θυσία. Και οι δύο με προβλημάτισαν ιδιαίτερα, με κοινή συνισταμένη την αντίληψή μας ως λαού για την εξωτερική πολιτική.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς, παρά τις συνεχείς συζητήσεις οι δύο πλευρές δεν φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία, κάτι που πυροδοτεί εκ νέου σενάρια πρόωρων εκλογών.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Στόχος μας στο Eurogroup είναι να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας αλλά και πρόβλεψη για το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Με ένα πόρισμα, στο οποίο όσα περιγράφονται θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, με αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και ΗΠΑ, τηλεγραφήματα του wikileaks, τη δράση συγκεκριμένων πρακτόρων και πολλά άλλα, ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πηθία 1 που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Τα πραγματικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν βρίσκονται στην Αθήνα αλλά στο Βερολίνο, επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και διακεκριμένος οικονομολόγος, Χάινερ Φλάσμπεκ, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».