Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΣΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε σε μέτρα οριζόντιων περικοπών και αυξημένων φόρων της τάξης των 8 δις ευρώ έως το 2016. Πιο συγκεκριμένα 2,7 δις ευρώ έως το τέλος του 2015 και 5,2 δις ευρώ μέσα στο 2016. Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος του 1% πρωτογενές πλεόνασμα επί του ΑΕΠ το 2015.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΦΠΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Στην εισαγωγή της επιστολής ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η εκτίμηση των θεσμών είναι ότι τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% για το 2016 και επομένως τα σχετικά μέτρα θα πρέπει να είναι ύψους 1,5% του ΑΕΠ για φέτος και 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ NSA

 

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατασκόπευε την περίοδο 2006-2012 τους προέδρους της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία αποκαλύπτει ο ιστότοπος WikiLeaks και επικαλούνται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mediapart και η καθημερινή εφημερίδα Libération.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ...

 

Λέγεται ότι ιστορία επαναλαμβάνεται αν αγνοήσεις τα διδάγματά της. Αυτό οφείλεται στη φύση του ανθρώπου να ξεχνάει, να εφησυχάζει και να θεωρεί αυτονόητα αυτά που μέχρι χθες αποτελούσαν διακύβευμα. Σήμερα, μέσα σε μια εποχή πολιτικής αναταραχής, σύγχυσης και συνεχούς αστάθειας τα διδάγματα αυτά θα έπρεπε να αποτελούν την πυξίδα μας στη πορεία μέσα σε ένα τόσο ταχύτατα μεταλλασσόμενο πολιτικά περιβάλλον.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Για γεωπολιτικούς λόγους, αλλά κυρίως για να μπορεί να αντιδρά στη Ρωσία από ισχυρή θέση, η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επισημαίνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deutsche Wirtschafts Nachtrichten.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Το 2015 σαν έτος θα έχει ένα δευτερόλεπτο παραπάνω από ότι τα προηγούμενα. Δηλαδή θα έχει 31.535.001 αντί για 31.535.000. Το δευτερόλεπτο αυτό θα προστεθεί στο… κλείσιμο της 30ης Ιουνίου. Ακριβώς αυτό το έξτρα δευτερόλεπτο, πολλοί πιστεύουν, ότι θα αποτελέσει και το θάνατο του Ιντερνέτ.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Διαβάστε σε λεπτομέρειες τα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για να αποφύγουμε την οριστική ρήξη. Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα πρέπει να συνεκτιμηθούν και τα εξής.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Την απόφαση να παραταθεί για ακόμη 20 μέρες ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014 έλαβε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.