Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΧΘΕΣ

 

Με την πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους δανειστές να κινείται προς μία καλή κατεύθυνση για συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και με θετικά σχόλια από τους περισσότερους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε η χθεσινή κρίσιμη ημέρα στις Βρυξέλλες.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΟΥΣ (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)

 
  
Τα 21 κρίσιμα σημεία
1.Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. 

Η ΖΩΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ… ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΕΣΜΩΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 

Μετά από μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών της Αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε με 9 ψήφους υπέρ και 5, κατά η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί και να παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

 

«Η χώρα μας δεν θα δεχθεί οποιουσδήποτε όρους που εκφεύγουν του νομικού πλαισίου και των συμφωνιών της ΕΕ στον τομέα της ενέργειας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην παρέμβασή του, σήμερα, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. «Δεν μπορεί να τίθενται ως όροι και προϋποθέσεις παράμετροι και στοιχεία που είναι εκτός των συνθηκών του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Συμφωνιών μας, στον τομέα της ενέργειας», επισήμανε.

YΠΟΠΤΟΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΧΑΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

Ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν σήμερα πως το Ισραήλ και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014, που μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Κορυφώνονται στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές στη φορολογία και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να επιτευχθεί η συμφωνία την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Θυσία στον βωμό της συμφωνίας, θα γίνουν οι συντάξεις, τονίζουν αξιωματούχοι της ΕΕ στην Wall Street Journal. Οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς που υποβλήθηκαν επισήμως στους πιστωτές το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα.