Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΧΡΕΗ

 

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε νέα πρόταση προς τους πιστωτές της το βράδυ της Κυριακής (21 Ιουνίου), που θεωρήθηκε "μια καλή βάση για την επίτευξη προόδου" από την Επιτροπή της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής σήμερα Δευτέρα.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Πριν τη Σύνοδο θα έχει συνάντηση με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ. Συνάντηση με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα έχει ο πρωθυπουργός πριν την Σύνοδο Κορυφής, ενώ νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ντ. Τουσκ. Το απόγευμα θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

Η DIE WELT ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Την άποψη πως ανεξάρτητα του πως θα τελειώσει η μάχη Αθήνας δανειστών οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ευχαριστήσουν τους Έλληνες σημειώνει ο Χένρικ Μπόντερ σε άρθρο του στην Die Welt.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ GREXIT ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC στην εκπομπή “World at One” η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες θα υπάρξει θετική κατάληξη αύριο στις διαπραγματεύσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ

 

Παρέμβαση προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι έτοιμος να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες ώρες στην περίπτωση που οι επαφές που έχει ελληνική πλευρά στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής με Μέρκελ-Ολάντ καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, δεν βγάλουν «λευκό καπνό» και δεν κλειδώσει μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

ΟΙ ΗΠΑ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΕΥΡΩΠΗ

 

Η ρωσική πολιτική απέναντι στην Ουκρανία δικαίωσε την ύπαρξη του ΝΑΤΟ. Άνευ ουσίας χαρακτηρίζει ο Βρετανός ιστορικός Μάρτιν Μακόλεϊ την ανάπτυξη πυρηνικών οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ στα σύνορα κρατών που συνορεύουν με τη Ρωσία, σε δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Novosti.

ΣΕ ΣΜΠΩΚΟ - ΚΑΝΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΦΥΛΑΚΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα.