Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΗΞΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

 

Οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά που περνούν έχουν πια καθοριστική σημασία. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν απελπιστικά. Οι πολίτες και οι πολιτικοί αυτής της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Ήρθε η ώρα της ρήξης! Ήρθε η ώρα της ρήξης με τις νοοτροπίες και τις συνήθειες που μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο σημείο μηδέν.

Α. ΜΕΡΚΕΛ: ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Οι γερμανικές προσπάθειες έχουν στόχο να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ ανέφερε η Καγκελάριος στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο. Εκεί που υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, εξακολουθεί να είναι πιθανή μια συμφωνία αν η Ελλάδα δείξει και αυτή θέληση, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

 

Συμβιβαστική λύση αναζητά τώρα ο Γιουνκέρ – Προκλητική και αδιάλλακτη στάση από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ. Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα. Η αποφασιστική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, έχει προκαλέσει δυσφορία στους πιστωτές που δεν περίμεναν να διατηρηθούν οι «κόκκινες» γραμμές από την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

 

Κάθε φορά που ο Αλέξης συναντάει την Άνγκελα, παίζουν ένα ιδιότυπο παιχνίδι. Μόλις τελειώσουν οι φωτογραφίες και οι δημοσιογράφοι, οι δύο ηγέτες περνάνε σε ένα πολύ ιδιαίτερο δωμάτιο στα άδυτα της Καγκελαρίας. Το δωμάτιο είναι άδειο.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΠΥΡΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

 

«Φόρο μπύρας» υπέρ των δήμων για δράσεις ανακύκλωσης επιβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο εν λόγω φόρος καθορίζεται σε ποσοστό 10% επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), εισπράττεται μαζί με τον ΕΦΚ από τις τελωνειακές αρχές και τα εισπραττόμενα ποσά αποδίδονται στο λογαριασμό που τηρείται στο όνομα του υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο: «Φόρος ζύθου υπέρ δήμων και κοινοτήτων», ο οποίος μετονομάζεται σε «Φόρο μπίρας υπέρ δήμων».

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ

 

Το 2014 ο πιστωτικός κίνδυνος παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο παρά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε στο ρυθμό δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση και τη βελτίωση του ποσοστού κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από συσσωρευμένες προβλέψεις (∆εκέμβριος 2014: 55,8%, ∆εκέμβριος 2013: 49,3%).

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο προβληματισμός ήταν έντονος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο φάνηκε και από τη στάση που κράτησαν οι βουλευτές της Κουμουνδούρου στη συνεδρίαση της Τρίτης, στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους ενάντια στους δανειστές και ειδικά στο ΔΝΤ, τονίζοντας ότι πλέον η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.