Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΝΗ-90

 

Τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ζητεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τη νομιμότητα και εγκυρότητα της σύμβασης 034Α/2003 που αφορά προμήθεια ελικοπτέρων ΝΗ-90.Κατόπιν ελέγχου από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΕΘΑ διαπιστώθηκαν εξής:

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στη γερμανική Bild. Η Αθήνα δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις Eurogroup της Πέμπτης, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!

 

Μόνο περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες δηλώσεις για πολιτικά παιχνίδια των θεσμών. Τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς έπειτα από μία τόσο απροσδόκητη δήλωση για την αποτυχία της τελευταίας διαπραγμάτευσης.

REUTERS: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι Γερμανοί πολιτικοί υιοθετούν σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα, επισημαίνει το Reuters, στον απόηχο της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

 

Με την ανακοίνωση και μόνο της ρήξης που επήλθε στις διαπραγματεύσεις (τουλάχιστον μέχρι τώρα) όλα τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία ξεκίνησαν με σοβαρές απώλειες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το άνοιγμα της Wall Street σε λίγες ώρες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ A LA CARTE

 

Το κοινό μέλημα όχι απλώς των τελευταίων ημερών αλλά των τελευταίων ετών, είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό είναι το νέο Ευαγγέλιο της εποχής μας. Όλοι - ακόμα κι από πολύ διαφορετικές αφετηρίες - συντάσσονται σ’ αυτόν τον σκοπό.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα δεν θα υποβαθμιστεί στην κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία» (Selective Default), εάν δεν αποπληρώσει τις δόσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκφράζει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.