Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΜΙΤΕΛΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Γιατί οι πιστωτές επιμένουν σε μείωση συντάξεων και διαμηνύουν ότι χωρίς λήψη μόνιμων μέτρων δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία - Η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη και οι «απελευθερωμένοι» σκληροί τραπεζίτες που θέλουν προληπτικά μέτρα εναντίον της Αθήνας - Ετινγκερ: Η Κομισιόν πρέπει να προετοιμαστεί για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της διακοπής της διαπραγμάτευσης, εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». «Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα, επιτέλους φτάσαμε στη στιγμή της καθαρότητας, χτες η Ελλάδα είπε ως εδώ και μη παρέκει, τώρα πρέπει να πάρουν οι Ευρωπαίοι αποφάσεις» τόνισε.

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ" ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

 

"Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου προσχωρήσουν στον ρεαλισμό" τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.  

Η δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στο ρεαλισμό.

«OΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΓΥΠΕΣ! ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ!

 

Με την αποχώρηση των κ. κ.  Δραγασάκη,  Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

FT: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ


Ενώ οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση τρέχουν, με την ελληνική πλευρά να αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις χωρίς συμφωνία, αίσθηση προκαλεί το νέο άρθρο του γνωστού αρθρογράφου Wolfgang Münchau στους Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει εάν πει όχι τους πιστωτές της».

TELEGRAPH: H ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ - ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ


H ριζοσπαστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποβάλει σχέδια για ισλανδικού τύπου χρεοκοπία και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος εντός των επόμενων ημερών, διακρίνοντας αδιέξοδο στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους πιστωτές, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «The Telegraph».

ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Τι πραγματικά συνέβη στις Βρυξέλλες; Πρόκειται για «ναυάγιο»; Για προσωρινή εμπλοκή ή για οριστική ρήξη; Ποιος ευθύνεται για την αιφνίδια διακοπή των συνομιλιών Αθήνας - θεσμών; Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα διαπραγμάτευσης με την οποία συνομίλησαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΩΣ ΛΥΣΗ ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Με συντριπτική πλειοψηφία το συνέδριο της ΕΔΕΚ υιοθέτησε την θέση για απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) ως μορφής λύσης του Κυπριακού. Με ποσοστό 98,1% (υπήρξαν 6 αποχές), οι σύνεδροι απέρριψαν την ΔΔΟ «ακόμα και ως ονοματολογία».