Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

 
Αν και η Ευρώπη θεωρεί πως είναι, μέσω της ΕΚΤ, οχυρωμένη απέναντι σε μία ελληνική χρεοκοπία, δεν πρέπει να είναι τόσο σίγουρη, ειδικά εάν κατέρρεε παράλληλα η Deutsche Bank – ενώ η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην παίζει ανεύθυνα με τη φωτιά.

ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η προ ημερών απόσυρση του κλιμακίου του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες εν μέσω έντονου εκνευρισμού συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα. Πληροφορίες από ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Reuters, ξεδιπλώνουν μία άλλη πτυχή για το θερμό επεισόδιο στα μέσα της εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτές της πηγές, η απόσυρση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ δεν στόχευε τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ

 

Στις 12/6 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, ημέρα που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Κάθε χρόνο όμως, τα στοιχεία της παιδικής εκμετάλλευσης που φτάνει στα όρια της δουλείας - αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα.

H ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Στις τουρκικές εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015 συμμετείχε με έως και κυβερνητικές αξιώσεις το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του 10% και να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Ως εκλογικό επίτευγμα είναι εξαιρετικό, αν αναλογιστούμε ότι στον αντίποδα το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν δεν καταλαμβάνει την αυτοδυναμία. 

ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

 

Τα μέρη επιλέγουν οι Έλληνες για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, εντός και εκτός Ελλάδος, καταγράφει έρευνα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr. Οι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί που επιλέγουν οι Έλληνες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

 

Ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με δήλωση του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ως οπαδό του κομματικού κράτους και εχθρό της επιχειρηματικότητας, την ίδια μέρα, -λες και ήταν συνεννοημένοι- και ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του, υποστήριξε ότι «Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα».