Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

 

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα ξεκινήσουν και πάλι, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την επόμενη κίνηση. «Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

ΔΝΤ: ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην άμβλυνση των διαφορών σε τομείς-κλειδιά-Η ομάδα του Ταμείου επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Στο πιο σκληρό έως τώρα σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις το ΔΝΤ τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σοβαρές διαφορές» με την Ελλάδα σε τομείς-κλειδιά.

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ «ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Δεδομένων των συνθηκών στην Ελλάδα, μόνο ο τουρισμός μπορεί να αποβεί η σωσίβιος λέμβος της οικονομίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, που βλέπει πάντως αισιόδοξα μηνύματα για το 2015, καθώς αναμένεται πως τα έσοδα από τον τουρισμό θα εκτιναχθούν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000.

ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Ριζικές ανατροπές αναμένεται να έλθουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης φέτος το καλοκαίρι προκειμένου να διασφαλιστούν οι συντάξεις περισσότερων από 1 εκατ. δικαιούχων.

TΟΥΣ 18.000 «ΑΓΓΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Από σήμερα ξεκινάει να δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 220 ευρώ και, σε πρώτη φάση, αφορά μόνο 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΚΙΝΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΩΝ

 

«Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς».

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ Η ΤΟΞΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

 

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ασπροπύργου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των κρατικών υπηρεσιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα της Περιφέρειας Αττικής.