Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Ένας μετά τον άλλον οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι απορρίπτουν το ελληνικό κείμενο που κατατέθηκε εχθές Τρίτη στους εκπρόσωπους των δανειστών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει νέα πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι προς αξιολόγηση, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

 

Ήταν Σάββατο 10 Ιουνίου του 1944 και τα νέα από τα μέτωπα του πολέμου ήταν καλά. Οι ναζί υποχωρούσαν, τέσσερις μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί η απόβαση στη Νορμανδία και είχε γίνει πλέον πιστευτό ότι η μέρα της απελευθέρωσης δεν θα αργούσε και στην Ελλάδα. Ο λαός τόσο στις πόλεις όσο και στην επαρχία μαζί με τους αντάρτες φρόντιζαν έμπρακτα γι αυτό.

ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΩΝ


Πραγματικός τρόμος διακατέχει πολλούς οπαδούς του ευρώ, στην ιδέα ενός «Grexit». Εξάλλου, τα μνημονιακά ΜΜΕ έχουν φροντίσει να καλλιεργήσουν ως «αυτονόητη» την ιδέα, ότι η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει κάτι ανάλογο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ 86.146 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο του 2015 καταδεικνύουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη, με τους δείκτες να ξεπερνούν για μία ακόμη φορά τα ποσοστά της τελευταίας 15ετίας, όπως συνέβη και τον Απρίλιο του 2015.

REUTERS: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

 

Αισιοδοξία ότι οι διαφορές της Ελλάδας με τους εταίρους μπορεί να ελαχιστοποιηθούν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να κλείσει τη συμφωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την, Τετάρτη, εξέφρασε πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

ΦΑΙΜΑΝ: ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Να μπει ένα τέλος στα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα, ώστε «οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική», ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

 

Γιγάντια πυρκαγιά μαίνεται από την νύχτα της Δευτέρας  σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στο Κίεβο αναγκάζοντας το υπουργείο Εσωτερικών να θέσει τις δυνάμεις του σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

ISIS: ΠΟΥΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ!

 

Ακόμη και για ένα πακέτο τσιγάρα πουλά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα της Συρίας και του Ιράκ. Όπως αναφέρει η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για θέματα σεξουαλικής βίας, Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, η απαγωγή και η πώληση κοριτσιών είναι βασική στρατηγική του ISIS, με στόχο να δελεάσουν και να προσελκύσουν μαχητές.