Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ". ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Πριν από πέντε χρόνια, και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Μαίου του 2010, στις 10 π.μ. συγκεντρώθηκαν τα 24 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στον 12ο όροφο, στην Ουάσιγκτον. Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθεί, όπως είπαν, η χρεοκοπία της. Εκείνη τη μέρα υπήρχε διάχυτη ανησυχία τόσο μεταξύ των μελών του Δ.Σ. όσο και στη Γενική Διεύθυνση, και τα αρμόδια στελέχη του ΔΝΤ.  Διαβάστε την συνέχεια εδώ
 


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΠΟΥΛΗΣΕΙ" ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Δείτε θλιβερή εικόνα Κυβέρνησης. Οι δανειστές σφίγγουν το βρόγχο μέχρι τελικής πτώσης. Η κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει το χρέος και να μην σταματήσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, ξύνει με αγωνία τον πάτο των άδειων ταμείων του δημοσίου.

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι πως παρέλαβαν «καμένη γη» από τους προκατόχους τους. Το επιχείρημα αυτό καλύπτει ψυχολογικά για κάποιους μήνες τους απατημένους οπαδούς της νέας κατάστασης, που αρνούνται να αποδεχτούν το συνήθως ασύνετο της επιλογής τους και δεν θέλουν να παραδεχθούν πως θα πρέπει να γίνουν «κοψοχέρηδες».

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟ ΤΟ G7 ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ

 

Η Αγκελα Μέρκελ, επί σειρά ετών, αντιμετώπιζε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως διπλωματικό εταίρο. Οι δυο τους συνεχίζουν να συνομιλούν συχνά, αν και η σχέση τους έχει ψυχρανθεί τους τελευταίους μήνες.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, για να πάρει σκληρές πολιτικές αποφάσεις και να δείξει σοβαρότητα στις μεταρρυθμίσεις, έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα από τη Γερμανία.

ΜHΠΩΣ ΝΑ ΓIΝΟΥΜΕ... ΖAΜΠΙΑ;

  

Γίναμε Ζάμπια”, ήταν μία φράση που ακούστηκε πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ομαδοποιήσει τις οφειλές της προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο σε μία δόση, στο τέλος του μήνα, μία δυνατότητα που είχε αξιοποιήσει και η Ζάμπια κατά τη δεκαετία του '80΄.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΕΡΤ

 

Για την πρόθεση της διοίκησης της ΕΡΤ «να ξανανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε όταν έκλεισε» και «με την ΕΤ3 να παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, που δικαιούται, μπορεί και αξίζει», διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνάντηση που είχαν μαζί τους, ο ίδιος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, στο στούντιο της ΕΤ3.

ΣΤΟ ΣΤΕ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

 

Στο μικροσκόπιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.