Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΕΦΙΚΤΑ…

 

Η Ελλάδα, επισήμως, απέρριψε την Κυριακή την πρόταση των δανειστών και ξεκινάει μια ακόμη εβδομάδα με εντατικές διαπραγματεύσεις με αποκορύφωμα τη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο; Είναι διατεθειμένοι οι δανειστές να ρίξουν στο τραπέζι μια αντιπρόταση που θα πλησιάζει τα «θέλω» της ελληνικής πλευράς;

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

 

Στην κρισιμότερη εβδομάδα της εισέρχεται η ελληνική υπόθεση, με τη διαπραγμάτευση να γίνεται πλέον στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο:  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει νέο γύρο επαφών με την ηγεσία της Κομισιόν αλλά και ομολόγους του, την ώρα που το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί, από απόψε, στο επίκεντρο των συζητήσεων των ισχυρών του πλανήτη (G7).

HΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΩΤΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ

 

Οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν αποδυναμωμένο το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης επιβεβαιώθηκαν. Το AKP έρχεται πρώτο άλλα χάνει την αυτοδυναμία, βάζοντας έτσι φρένο στα όνειρα του προέδρου Ερντογάν για την συγκέντρωση όλων των εξουσιών στο αξίωμα του, όπως είχε προαναγγείλει.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΛΗΣΗ! ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Ο κύβος ερρίφθη, η Delek κατέθεσε στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE) την επίσημη Δήλωση Εμπορευσιμότητας (Declaration of Commerciality) του κοιτάσματος «Αφροδίτη», με την οποία πλέον το κοίτασμα απέκτησε την πραγματική του αξία και ξεκινούν οι ενέργειες εκμετάλλευσής του.

ΟΜΠΑΜΑ – ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της, χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές, εξέφρασε o Μπαράκ Ομπάμα, σήμερα Κυριακή από την Βαυαρία, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G-7.

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές για τις προτάσεις που του παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες.

ΓΙΑ... BULLING ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλουν οι αστυνομικοί που φρουρούν τη Βουλή, με πρωταγωνίστρια και πάλι την Ζωή Κωνσταντοπούλου,  μετά από το γνωστό περιστατικό με τον επικεφαλής των μέτρων τάξης και το «μπλόκο» σε διαδηλωτές, το οποίο εκτυλίχθηκε προ ολίγων ημερών.