Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν και ένας από τους πιο λαοπρόβλητους ηγέτες της εποχής μας, παραμένει μια αρκετά αινιγματική προσωπικότητα. Ένα πολιτικός χαμαιλέων που όχι μόνο επιβίωσε στο σκληρό πολιτικό κόσμο της Τουρκίας αλλά είναι σήμερα ο πιο ισχυρός άνδρας της χώρας.

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο από τους ευρωκράτες και το διευθυντήριο του Βερολίνου στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Καθώς πλησιάζει η λήξη της 4μηνης εκεχειρίας και η Ελλάδα στραγγαλίζεται συστηματικά στο οικονομικό πεδίο, ο "φιλέλληνας" Γιούνγκερ επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα κάτω από την μέση.

ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Reuters και Financial Times δημοσιεύουν δύο κείμενα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε όχι μόνα να συναντηθεί εκ νέου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, αλλά ακόμα και να δεχτεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

TELEGRAPH: ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με τίτλο «Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph φιλοξενεί σήμερα άρθρο του δημοσιογράφου της, Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ PODEMOS ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΡΑΧΟΙ

 

Έξι μήνες πριν τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία και η συμμαχία που φαίνεται να οικοδομείται μεταξύ των σοσιαλιστών και των Podemos έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στον δεξιό πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

 

Προειδοποίηση ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, τότε η ΕΕ δεν θα μπορέσει να υπερασπίσει το κοινό της νόμισμα, το ευρώ, έκανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ίνγκο Κράμερ.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΦΡΙΧΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Το Ισλαμικό Κράτος όπως όλα δείχνουν προετοιμάζεται να κάνει ευρεία χρήση χημικών όπλων και είναι πιθανό μεταξύ των ανθρώπων που έχει στρατολογήσει να βρίσκονται και εκείνοι που έχουν τις τεχνικές γνώσεις ώστε να τα κατασκευάσουν, δήλωσε αργά την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ (Julie Bishop).