Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

TΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Κι ενώ η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών βρίσκεται ίσως στο πλέον κρίσιμο σημείο της, πέντε κορυφαίοι γερμανοί οικονομολόγοι καλούν σήμερα μέσα από την εφημερίδα Bild τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ευθείες βολές της κυβέρνησης για θέσεις που είχαν γίνει αποδεκτές από τους εταίρους και δεν συμπεριελήφθησαν στην πρότασή τους-Προϊόν συμβιβασμών & παραχωρήσεων η ελληνική πρόταση, όπως συμφωνήθηκαν στο Brussels Group. Με ένα αναλυτικό non paper, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει σαφές ότι απορρίπτει την πρόταση των δανειστών, κάνοντας λόγο για ακραίες θέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Μάλιστα σημειώνει ότι αν και σε επίπεδο Brusssels Group είχαν γίνει συγκλίσεις, αυτές δεν αντικατοπτρίστηκαν στην πρόταση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. 

ΜΑΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Μαφία πολιτικών και επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόταν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί σαράντα τέσσερις πολιτικοί και επιχειρηματίες του δήμου και της περιφέρειας της Ρώμης.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Τον κατάλογο με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που κατέθεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δημοσιεύει το sigmalive.com. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενημέρωσε ήδη τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου στα οποία έδωσε τον κατάλογο των μέτρων.

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ 9,4% ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

 

Μείωση 9,4% σημείωσε η ανεργία τον Μάιο του 2015 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

LA TRIBUNE: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ»

 

«Απαράδεκτο και προκλητικό» χαρακτηρίζει το σχέδιο των πιστωτών η γαλλική οικονομική εφημερίδα «La Tribune», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι ο χαρακτήρας τελεσίγραφου που έδωσαν δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία «μπλόφα».

ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

 

Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, η ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.