Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΙΟΥΝΙΟΣ


ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;

 

Κείμενο συμφωνίας που θα έχει στόχο να τερματίσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τη Δευτέρα το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η ΔΥΣΗ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με έκπληξη και οργή τα έργα και ημέρες του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία και το Ιράκ. Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος επιβεβαιώνει την διαχρονικότητα των επιπτώσεων κάθε τυφλής θρησκευτικής πίστεως σε «απόλυτες μεταφυσικές αλήθειες και θεϊκές επιταγές», η οποία μετατρέπει φυσιολογικά και έλλογα άτομα σε μισαλλόδοξα και φανατικά ενεργούμενα, ικανά για την διάπραξη κάθε είδους φρικαλεότητος και διαστροφής, με μηδενική ανοχή.

JUNCKER: EΝΑ GREXIT ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε πως μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

EΣΤΑΛΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (MOU) ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ;

 

Η Κομισιόν συνέταξε κείμενο συμφωνίας και το έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντέννα. Πρόκειται για κείμενο που αναφέρεται ως MOU και εμπεριέχει τις θέσεις των θεσμών και του ΔΝΤ και ουσιαστικά βασίζεται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

 

Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας εξέφρασε ο Δήμαρχος, Άντρος Καραγιάννης, προσθέτοντας πως από την ενέργεια αυτή θα επωφεληθούν τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι. Όπως δήλωσε ο κ. Καραγιάννης «το άνοιγμα του οδοφράγματος είναι μια θετική εξέλιξη ωστόσο είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφού αναμένουμε επίσημη ενημέρωση, η οποία πιστεύουμε ότι θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η BANK ASYA»

 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν, υποστήριξε το Σάββατο πως η απόφαση να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου η Bank Asya δεν ήταν πολιτική και επισήμανε ότι το ισλαμικό πιστωτικό ίδρυμα θα συνεχίσει να λειτουργεί ενόσω εξετάζονται τα σενάρια της πώλησης ή της συγχώνευσής του με κάποια άλλη τράπεζα.

ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS

 

Με τη ρωσική δέσμευση ότι το μερίδιο που θα καταβάλλει η Ελλάδα για ενδεχόμενη συμμετοχή της ως εταίρου στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS θα είναι εξαιρετικά χαμηλό αναχώρησε από τη ρωσική πρωτεύουσα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.