Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φτάσει καταφανώς σε αδιέξοδο. Μπροστά της, βρίσκεται μια συμφωνία που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει μια “γέφυρα” για ένα ακόμη μνημόνιο, που θα υπογραφεί μάλλον προς το Φθινόπωρο.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΗΠΑ

 

Η Επιτροπή για το Διεθνές Εμπόριο (ΙΝΤΑ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα ότι τα εθνικά δικαστήρια των κρατών-μελών της Ευρώπης δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διεθνών επενδυτών, καθώς κάλεσε να διατηρηθεί η ιδιωτική διαιτησία στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ.

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

 

Σε όλες τις συσκευασίες, σε όλα τα πακέτα, δεν μετράει μόνο το περιεχόμενο. Αλλά και η συσκευασία, το χαρτί περιτυλίγματος, οι φιόγκοι. Διότι ο παραλήπτης πρώτα αυτά θα προσέξει, πριν δει το περιεχόμενο.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Με έντονη προειδοποίηση οι ΗΠΑ απαίτησαν από την Κίνα να «σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα» την προσπάθεια να επεκτείνει τα εδάφη της με την κατασκευή τεχνητών νήσων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΧΑΚΕΡ «ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ»

 

Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας είναι ικανοί για επιθέσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές, ακόμα και σκοτώνοντας ανθρώπους, δήλωσε στο BBC Click ο καθηγητής Κιμ Χέουνγκ-Κουάνγκ, ο οποίος έχει αυτομολήσει από την απομονωμένη χώρα.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

 

Συνεχίζουν να πέφτουν κεφάλια στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές ανάρτησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από αποκεφαλισμούς ληστών και όχι πολιτικών τους αντιπάλων.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ


Τις πολιτικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Αθήνας και δανειστών σχολιάζει ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times με τίτλο «Τελευταία στροφή πριν το χάος».