Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας.

562 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 
«Η Πόλις Εάλω»!..
Ένα αφιέρωμα στην πτώση της Βασιλίδας των Πόλεων, όπως ήταν η Κωνσταντινούπολη, την οποίαν υπερασπίστηκαν με ιερόν πάθος και δέος οι τελευταίοι «Διγενείς του Ελληνισμού», με πρώτον και καλύτερο τον θρυλικό «Μαρμαρωμένο Βασιλιά», τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο!... Η πρώτη Άλωση… Το «Χρονικό του Μορέως» είναι ένα έμμετρο χρονικό γραμμένο από εξελληνισμένο Φράγκο ή μεταφρασμένο από γαλλικό πρότυπο γύρω στα 1300. Διαβάστε όλο το Αφιέρωμα ΕΔΩ....


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Η ελληνική κυβέρνηση ζητούσε τους τέσσερις τελευταίους μήνες μία “πολιτική λύση” στην κρίση χρέους. Έχει φθάσει πιθανόν ο χρόνος να της προσφέρει η Ευρωζώνη μία τέτοια λύση», αναφέρει ο Σάιμον Νίξον σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal. 

ΠΟΥΤΙΝ: ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συλλαμβάνουν - χωρίς να έχουν δικαιοδοσία - αξιωματούχους της FIFA, καθώς, ισχυρίστηκε ότι θέλουν να στερήσουν από τη Ρωσία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018.

ΔΝΤ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΔΥΟ – ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ

 

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τρίτο πρόγραμμα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Mπίλ Μάρεϊ, προσθέτοντας ότι το δεν μπορεί να κλείσει συμφωνία με δύο – τρία μέτρα… Ο κ. Μάρεϊ επισήμανε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΔΝΤ ΤΗ ΣΒΗΝΟΥΝ

 

Να κλείσει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την Κυριακή το αργότερο θέλει η ελληνική κυβέρνηση, όμως Κομισιόν και ΔΝΤ λένε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά και είμαστε μακρυά από μια τέτοια εξέλιξη.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 14,8 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

Την είσπραξη από έναν φορολογούμενο 14.800.606 ευρώ πέτυχε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

ΝEΕΣ ΥΠΗΡΕΣIΕΣ ΣΤΑ ΚΕΠ

 

Nέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπαίνουν στα ΚΕΠ και προβλέπουν επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών και σε φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών και ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών.