Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Οι επέτειοι είναι μία κάπως ύπουλη υπόθεση. Ειδικά όταν αφορούν γεγονότα κινηματικά, είναι πολύ εύκολο να τα απονευρώσουν, να αφαιρέσουν τη δυναμική τους και να τα καταστήσουν μουσειακά: μία ρηχή αφορμή για να θυμόμαστε και να νοσταλγούμε. Τέτοιες μέρες πριν τέσσερα χρόνια ξεκίνησαν οι λαϊκές συνελεύσεις στην πλατεία Συντάγματος.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;

 

Είναι άλλο αυτοθυσία, και άλλο αυτοκτονία. Έχω την εντύπωση, και το λέω με ειλικρινή θλίψη, ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας πάει να κάνη αυτό που έκανε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, να βάλη δηλαδή άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - ΒΟΜΒΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Σοκ στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) και εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική, που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ

 

Δεν υπάρχει κάτι «ακούσιο» που θα μπορούσε να συμβεί για να εκτροχιάσει την πρόοδο για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Τζο Όλιβερ, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 7 ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7).

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

 

Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών ξέσπασε για το αν γράφεται ή όχι η συμφωνία. Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) θα αρχίσει να γράφεται από σήμερα, για να απαντήσει άμεσα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν λέγοντας ότι δουλεύουμε σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Έντονα ενοχλημένος φαίνεται ότι είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την ξεκάθαρη παρέμβαση των Αμερικανών μέσω του Τζακ Λιού υπέρ της Ελλάδας.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ EΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

  

Έλληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ζητά για απασχόληση, σε διάφορες μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις της Γαλλίας, όμιλος κλινικών, ο οποίος μάλιστα φροντίζει να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.