Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ;

 

Άλλος ένας εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, κατέληξε. Οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις. Στην οικογένεια του άτυχου νέου εργάτη - ήταν μόλις 27 χρονών εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γ.Γ. Ενέργειας Απόστολος Αλεξόπουλος.

ΡΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ;

 

Ένα επιπρόσθετο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι η διαφαινόμενη διάσταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ. Γιούνκερ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε.

ΤΑ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

 

Όσο η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει αδύναμη, οποιαδήποτε προσπάθεια για περιορισμό της ανόδου των αντιευρωπαϊκών κομμάτων δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αναφέρει η αμερικανική εταιρία αναλύσεων. Παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς, η δημοτικότητα των αντιευρωπαϊκών κομμάτων θα συνεχίσει να ανεβαίνει, όσο υφίστανται οι οικονομικές πιέσεις στην ΕΕ.

ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

  

Οι Έλληνες αυτοχαρακτηριζόμαστε προστάτες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης της συμφιλίωσης των λαών, μπλα, μπλα...Παραδοσιακά καλλιεργούμε δημόσια (ο τρόπος ζωής άλλα δηλώνει) ένα αίσθημα αντι-αμερικανισμού και πρόσφατα αντι-γερμανισμού (ο όρος δεν υφίσταται από όσο γνωρίζω αλλά νομίζω αποκτά νόημα). 

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ NY TIMES

 

«Τα περισσότερα σενάρια που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι δυσοίωνα. Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων,. Να μετατρέψει - διά της βίας - τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής».

MEGA DEAL ΜΕ 10 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ!

 

Ενώ το «θετικό πολιτικό σήμα» που η κυβέρνηση ανέμενε από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ ήρθε, σε ένα άλλο «μέτωπο» προλειαίνεται το έδαφος για μια σημαντική εξέλιξη που θα κάνει αίσθηση.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 59% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΗΓΕΤΗ

 

Θετικά βλέπει η πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων (59%) τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΟΦΑ

 

Στο προσκήνιο παραμένουν τα σενάρια περί Grexit παρά το θετικό κλίμα που φέρεται να επικράτησε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.