Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΕΛΙΚΑ EΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

 

Σχεδόν 4,5 δις ευρώ αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος προς το ευρωσύστημα το μήνα Απρίλιο. Το συνολικό χρέος των εγχώριων τραπεζών προς το ευρωσύστημα έφτασε σχεδόν τα 115 δις ευρώ συνολικά τον ίδιο μήνα.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

Η αβάσιμη, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, υπεραισιοδοξία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, την οδήγησε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, σε αδιέξοδο που δεν έχει λύση, εκτός και αν αποφασίσει να συρρικνώσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεών σε ένα οδυνηρό δίλημμα, επί του οποίου θα κληθούν να πάρουν θέση οι Έλληνες ψηφοφόροι.

«ΥΠΟΠΤΕΣ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ»

  

Oι ταραχές στα Σκόπια μπορεί να συνδέονται με το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish-Greek Stream» εκτιμά ο αναλυτής Μάρκο Γκάσιτς σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

 

Το δεξαμενόπλοιο Alpine Eternity, υπό σημαία Σιγκαπούρης, έφθασε στο λιμάνι Τζάμπαλ Άλι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι ασφαλές μετά την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα στον Κόλπο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία το διαχειρίζεται.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICKS

 

Στη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί στην Ουφά της Ρωσίας τον προσεχή Ιούλιο, θα συζητηθεί ενδεχόμενη είσοδος της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σταρτσάκ.

ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ!

 

Μόνον πολιτική λύση δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαπραγμάτευσης, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης. Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση 'λύση Μάγιερ' για διπλό νόμισμα. Υπάρχει μόνον πολιτική λύση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο υπουργείο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

“Πολιτικό” χαρακτήρισε το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, προσθέτοντας, πάντως, ότι “υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε”.