Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

 

Στην απόρρητη έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας περιγράφονται δέκα μεγάλες υποθέσεις απάτης και διαφθοράς που διερευνήθηκαν το τελευταίο διάστημα και που απασχόλησαν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τη κοινή γνώμη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Στο κόκκινο οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, την ώρα που δεν φαίνεται να είναι υψηλές οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα του μεθαυριανού Eurogroup.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ...

 

Έρχεται τσουνάμι δημοσκοπήσεων που θα δείχνουν πρώτο κόμμα το Ποτάμι με ένα ποσοστό κοντά στο 20-22%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα χαροπαλεύουν κάτω από το 20%. Η επικοινωνιακή καταιγίδα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ευρωπαϊκής προέλευσης καθώς Βρυξέλλες και Βερολίνο έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Είναι γεγονός ότι πέρα από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους που είναι σε εξέλιξη, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατάθεση συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, μελετώντας τα δεδομένα θα ήθελα να παραθέσω πέντε βασικές κομβικές προτάσεις για την ελληνική οικονομία:

ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;

 

Με το «αίνιγμα» πώς η Ελλάδα έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη χρεοκοπία, δεδομένων των προβλημάτων ρευστότητας ασχολούνται με νέο δημοσίευμα τους οι Financial Times. Όπως τονίζεται, μπορεί τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας να εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς, μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση κατάφερε στις 6 Μαΐου να αποπληρώσει τη δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ μερικά 24ωρα πριν η ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να καταβάλλει κανονικά μισθούς και συντάξεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΙΔΙΚΕΥΟΥΣΑ ΒΛΑΚΕΙΑ;

 

Η πολυτέλεια της αναμονής και της σιωπής, το πλέγμα απλώς των επιφυλάξεων, δεν είναι σίγουρα για τους καιρούς που διατρέχουμε, όπου η ανάγκη μιας αδιάλειπτης τριβής της συνείδησής μας με την πολιτική πραγματικότητα, μας επιβάλλεται σαν προϋπόθεση ενέργειας και ζωής. Εγκλωβιζόμαστε συχνά στο επικαιρικό γεγονός, όπως αυτό μας προσφέρεται, παραμερίζοντας την πραγματικότητα και αδιαφορούμε για την ώριμη εποπτεία των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

 

Κώδικα δεοντολογίας που θα αποτρέπει τα φαινόμενα εκφοβισμών και απειλών από τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών μελετά το υπουργείο Οικονομίας, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή. «Έχουμε γνώση των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούν οι Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες Οφειλές, απέναντι στους πολίτες.