Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ!

 

Όποιος δεν ρισκάρει, δεν πίνει σαμπάνια! Βρε που καταντήσαμε, όμως, βρε αδερφάκι μου, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε στα τέλη του Γενάρη, ε!;  Χαρήκαμε, ελπίσαμε, τραγουδήσαμε, κάποιοι δακρύσανε κι όλας, από συγκίνηση -και να τώρα που έρχονται και σου λένε ότι δύο είναι οι λύσεις που προδιαγράφονται στον ορίζοντα και κόψε εσύ τώρα το λαιμό σου κι αποφάσισε…

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΙΟΥ

 

Εικόνα συνολικής «απορρύθμισης» εμφανίζει το διεθνές σκηνικό κατά τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, κάνοντας ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η Ιστορία κάνει κύκλους, παραπέμποντας στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν κυριαρχούσε ο πολυπολισμός στο διεθνές στερέωμα, με αρκετές, τότε, ανερχόμενες δυνάμεις να αμφισβητούν την παντοδυναμία της Βρετανικής αυτοκρατορίας και όχι μόνον αυτής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΩΤΙΑ: ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Τη λύση του διπλού νομίσματος προτείνει για την Ελλάδα μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να καταφέρει να πληρώσει δημοσίους υπαλλήλους, σε περίπτωση που ξεμείνουν από ευρώ.

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όποιος αμοίβεται σήμερα στην Ελλάδα με το βασικό και προσπαθεί να αναθρέψει παιδιά, χρειάζεται από 60 έως 70 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα για να βρεθεί αυτός και τα παιδιά του πάνω από το όριο της φτώχειας. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ που κυκλοφόρησε σήμερα. 

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΪΟΥ

 

Ένα ανακοινωθέν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα πρέπει να αναγνωρίζει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το πρόγραμμα διάσωσης, πιθανώς αναζωπυρώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για μια επικείμενη συμφωνία, όπως τονίζει ο Luigi Speranza, οικονομολόγος της BNP Paribas.

ECONOMIST: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ – ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ

 

Τους τελευταίους μήνες στο κτίριο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη εκτίθενται διάφορα έργα υπό τον τίτλο «Φιλελληνισμός». Είναι μια έκθεση που αφηγείται την υλική και ηθική υποστήριξη διάφορων εμπνευσμένων ρομαντικών Ευρωπαίων, όπως ο Λόρδος Βύρων, προς τη χειμαζόμενη Ελλάδα.