Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΥΞΗΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 18% ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

 

Έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες σκληρής… διαπραγμάτευσης στο πνεύμα της «δημιουργικής ασάφειας» μεταξύ Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τρόικας, έρχεται πλέον η σκληρή πραγματικότητα με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Μετά το non paper του Μαξίμου για την αδυναμία ύπαρξης συμβιβασμού, συνεχίζεται ο διάλογος με τους δανειστές με μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο, να βοηθήσουν την Ελλάδα στην επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των τριών θεσμών. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε κοινή δήλωση μετά τη συνομιλία τους. Στην κοινή δήλωσή τους γίνεται σαφής αναφορά για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αλλά και συζήτηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αναλυτικά:

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΕΨΕ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Τρίβουν τα χέρια τους στην Εισαγγελία της Αθήνας για τα αποτελέσματα που έφερε η προσπάθεια να «επιταχύνουν» τους ρυθμούς ελέγχων γύρω από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

«Ανοησίες» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για καταβολή γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Παράλληλα αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια αυτή πρέπει να έχει λογική βάση. Εάν στο τέλος της ημέρας τίποτε δεν έχει αλλάξει, αυτό συνεπάγεται πλήγμα για τους ίδιους τους Έλληνες».

ΠΓΔΜ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

 

Το μικρό κόμμα DOM, στην ΠΓΔΜ, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό στον οποίο συμμετέχει, λόγω της πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Την απόφαση να εγκαταλείψει την κυβέρνηση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, που εξέτασε την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχουν την Κυριακή στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος στο Κρεμλίνο.