Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

 

Ίσως να το έχετε καταλάβει, αλλά το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, που παίζει τόσο πολύ έξω και μέσα, έχει ένα μικρό πρόβλημα: Δεν έχει καμιά τύχη αν δεν συρθεί, υποχρεωθεί, εξαγοραστεί να παίξει σ' αυτό η Αριστερά. Ή, πιο σωστά αν η Αριστερά δεν εξημερωθεί, δεν στρογγυλέψει, δεν ξεπλυθεί στον Ιορδάνη του μνημονιακού ρεαλισμού. 

ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ;

 

Με τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης να παραμένει κλειστή, τα έσοδα μηδαμινά ή ανύπαρκτα, τον κρατικό κορβανά άδειο και τις διεθνείς υποχρεώσεις να πιέζουν ασφυκτικά, υπουργοί (π.χ. Εργασίας, Άμυνας) δηλώνουν ότι, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τους δανειστές προκειμένου να καταβάλει κανονικά μισθούς και συντάξεις. Να χαιρόμαστε ή να κλαίμε;

ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ… Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ «ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

 

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα, με αναφορές στη δική του ανάλογη πρόταση λίγο πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, τάσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου με άρθρο του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

TO ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

Μετά το δημοψήφισμα και τις εκλογές έπεσε στο τραπέζι και η έγκριση τυχόν συμφωνίας από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η όποια συμφωνία υπάρξει με τους πιστωτές αντί να τεθεί σε δημοψήφισμα.

ΝΕΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να διεξάγει περαιτέρω ασκήσεις αντοχής (stress tests) στις τράπεζες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αποτρέψει ενδεχόμενες μελλοντικές κρίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της ευρωζώνης, είπε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ.

BΟΜΒΑ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 80.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Την αποκάλυψη ότι αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό κάνει σήμερα η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο.