Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΣΒΗΣΕ... ΓΡΑΨΕ

 
 Οπισθοχωρεί η κυβέρνηση  
Σε ποια μέτρα φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους

Μάχη με το χρόνο και τους δανειστές δίνει η Κυβέρνηση η οποία επεξεργάζεται σενάρια συνολικής συμφωνίας με τους εταίρους εντός του Μαΐου και να επιτύχει μια συμφωνία η οποία θα αφορά στη χρηματοδότηση της ελληνικής Οικονομίας για τη διετία 2015-2016.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;

 

Το Brussels Group δεν συνεδριάζει για την τύχη της Ελλάδας, αλλά για την ρευστότητα των Τραπεζών που θα επιτρέπουν εσαεί στους δανειστές να ελέγχουν πολιτικά την κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό που επιδιώκουν οι δανειστές δεν είναι η λύση για την Ελλάδα, αλλά το πώς θα πάρουν ρευστό οι ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πώς θα πληρωθούν οι δόσεις χρέους της Ελλάδας προς το ΔΝΤ το Μάιο και πώς οι δόσεις προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Για συμφωνία-πακέτο εργάζεται πλέον η κυβέρνηση, αφήνοντας στην άκρη το αρχικό «μοντέλο» της ενδιάμεσης συμφωνίας, καθώς ο χρόνος πιέζει, στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και αδειάζουν τα ταμεία του κράτους από ρευστό. Από την άλλη όμως, κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως ουσιαστική την πρόοδο που έχει επέλθει στις συζητήσεις στο Brussels Group.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ «ΔΝΤ»

 

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων επικύρωσε το Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για το ταμείο της λεγόμενης BRICS, των πέντε κορυφαίων αναδυόμενων οικονομιών, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΦΕΤΟΣ

 

Η ελληνική κυβέρνηση «μπορεί να λάβει μόνο αυτή τη χρονιά έως και τρία δισ. ευρώ», δήλωσε στην Rheinische Post, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.Στις δηλώσεις Γιούνκερ αναφέρεται η Deutsche Welle, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά τη σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Υπάρχει μια αίσθηση πως η αναμέτρηση Ελλάδας-ευρωζώνης πλησιάζει σε κάποιου είδους τέλος. Ποιο θα είναι αυτό; Ο Charles Wyplosz δίνει τις πιθανότητες. Για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη χρειάζεται είτε:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ο κ. Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του κ. Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Θράκη και πραγματοποίησε επίσκεψη σε χωριά της ορεινής Ξάνθης , ενώ μετέβη και στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τους παράνομους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην «Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».