Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 
Για να διαβάσετε για τα ήθη και έθιμα 
της Πρωτομαγιάς πατήστε εδώ..... 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ;

 

Παρακολουθούμε (όλο αυτό το διάστημα μετά τις εκλογές της 25 Ιαν.) τηλεοπτικές (και κοινοβουλευτικές) συζητήσεις επί συζητήσεων, μεταξύ των νυν και των πρώην κυβερνητικών στελεχών, σχετικά με τη “διαπραγμάτευση” με τους “δανειστές”.

Η ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ

 

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μας θύμισε μια φράση του Ρούσβελτ: «Τους ενώνει το μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους». Με αφορμή τη φράση αυτή του Ρούσβελτ, ας μιλήσουμε σήμερα για πολιτική με όρους ψυχολογίας.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ EUROGROUP ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ

 

Δύο στόχους έχει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες. Η επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς και η σύγκληση έκτακτης συνόδου του Eurogroup τη Δευτέρα 4 Μαΐου η οποία θα καταγράψει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

ΠΟΙΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

 

Η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η οποία θα περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο μαζί με τη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων που φέρνει η κυβέρνηση για την επίτευξη μίας ενδιάμεσης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους φέρνει τεράστιες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ» ΜΑΣ

 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώνοντας τους υπουργούς του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

EUROSTAT: ΣΤΟ 25,7% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

 

Στο 25,7% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.