Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ...

 

Έχετε δει πώς ένα ζημιάρικο παιδί που έχει κάνει την κουτσουκέλα προσπαθεί να δικαιολογηθεί; Αυτή την εικόνα παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του κ. Χατζηνικολάου τη Δευτέρα που πέρασε. Σαν έφηβος που τρέμει να αναλάβει τις ευθύνες του και επικαλείται κάθε λογής παιδιάστικες δικαιολογίες.

ΓΙΟΣΚΑ ΦΙΣΕΡ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»

 

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις κινήσεις του όσο ηγείται της χώρας κατακεραυνώνει ο Γιόσκα Φίσερ σε άρθρο του με τίτλο «Ο Τσίπρας στη χώρα των ονείρων».

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ – ΜΕΡΚΕΛ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ… ΑΚΟΜΑ

 

Τα μηνύματα Γιούνκερ προς την Αθήνα ενοχλούν την καγκελάριο, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει Αυστριακή εφημερίδα

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

 

Απάντηση στέλνει η κυβέρνηση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που αναφέρουν ότι η Αθήνα πρέπει να «ανοίξει» τουλάχιστον ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης. 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, το Ισραήλ εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του όρους Καλαμούν, στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου.

REUTERS: ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

 

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εάν δεν υπάρξει συμφωνία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, όπως τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

AΞΟΝΑ «ΜΠΕΤΟ» ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

  

Πυλώνα σταθερότητας και επέκταση της συνεργασίας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου συναποφάσισαν οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη Λευκωσία της Κύπρου, στην τριμερή συνάντηση των ηγετών. Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος στήνουν με αυτόν τον τρόπο τείχος προστασίας τόσο ενάντια στους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, όσο και προάγουν την οικονομική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών.

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ

 

Χώρες που δεν πληρώνουν τους δανειστές τους να χάνουν την εθνική κυριαρχία τους, προτείνει ο James M. Boughton, που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ από το 1981 έως το 2012, με έγγραφο που απηύθυνε στο Ταμείο,τον Απρίλιο του 2015.