Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΗ ΡΗΞΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Διαθέτει ή όχι στόφα ηγέτη ο έλληνας Πρωθυπουργός; Η κατάτμηση σε σέκτες είναι η καταγωγική και μόνιμη λοιμική που μαστίζει τον μαρξισμό. Συνιστούν οι σέκτες και φανερώνουν πολυμερισμένη τη διεκδίκηση της αυθεντικής κατανόησης των «ιερών γραφών» του Μαρξ, την τάση για απόλυτη «καθαρότητα» ερμηνευτικών κριτηρίων. Σαρκώνει κάθε σέκτα τον πουριτανισμό της συνεπούς εμμονής στην αυθεντία του πρωτοτύπου.

ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ DIGEA ΒΑΖΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

 

Να βάλει στα ταμεία του κράτους μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς από 192 έως και 357 εκατ. ευρώ από τα κανάλια και την Digea υπολογίζει η κυβέρνηση.

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν μπορεί να εκληφθεί η στήριξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιάννη Βαρουφάκη και του στενού του επιτελείου από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα στο οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα τη διαπραγματευτική ομάδα που συνδιαλέγεται με τους ευρωπαίους εταίρους έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό.

ΙΑΠΩΝΙΑ-ΗΠΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψαν τη Δευτέρα τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της συνεργασίας τους στον αμυντικό τομέα, που αντανακλούν την προθυμία της πρώτης να αναλάβει έναν πιο ισχυρό διεθνή ρόλο σε μια περίοδο αυξανόμενης κινεζικής ισχύος και αυξανόμενων ανησυχιών για την εξοπλισμένη με πυρηνικά Βόρεια Κορέα.

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

 

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι η διάρκεια των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στη Ρωσία θα πρέπει να εξαρτάται από το εάν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα σχετικά με την τήρηση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία τηρούνται.

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NSA

 

Εγκρίθηκε πρόταση της Ομάδας των Πρασίνων να κληθεί η Επιτροπή στην τρέχουσα σύνοδο να εξηγήσει τι προτίθεται να πράξει σχετικά με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών, επιχειρήσεων και απλών πολιτών από την αμερικάνικη Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA.