Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ

 

Μόνο 5.000 θέσεις μετεγκατάστασης θα προβλεφθούν στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης που θα συζητηθεί σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής. Αυτό αναφέρει το εμπιστευτικό σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος.

ΟΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Αν δεν υποχωρήσουν οι σκληροπυρηνικοί της λιτότητας στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αθετήσει τις επικείμενες πληρωμές της για το χρέος, δήλωσε ο Γιάννης με το ένα «νι» σε συνέντευξή του στην Huffington Post.

ΠΕΡΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

 

Αναρωτιέμαι πόσες είναι οι υποκατηγορίες των πανελληνίων εξετάσεων… Αυτές που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό μου είναι οι παλιννοστούντες, αυτοί με προβλήματα υγείας, οι αθλητές, αυτοί των νυχτερινών λυκείων, τα παιδιά των τριτέκνων και πολυτέκνων.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ…

 

Την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 μεταλλαγμένων (γενετικά τροποποιημένων) οργανισμών έδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ PLAN-B ΚΑΙ GREXIT

 

Σε πολύ έντονο κλίμα διεξήχθησαν οι συζητήσεις στο Eurogroup στη Ρίγα για το θέμα της Ελλάδας, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel.

«ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

 

Με τον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ GREXIT

 

Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να βγει και από το ευρώ, εκτιμούν οικονομολόγοι σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Οι πιθανότητες η Ελλάδα να μην καταβάλει κάποιες από τις πληρωμές χρέους τις επόμενες εβδομάδες είναι στο 40%, ενώ η πιθανότητα εξόδου από τη ζώνη του ευρώ διαμορφώνεται στο 30%, σύμφωνα με την ενδιάμεση εκτίμηση των προβλέψεων από 29 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.