Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

 
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ Α' 41/20-04-2015) 

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρούνται μόνο τα αποθεματικά που αφορούν την κάλυψη υποχρεώσεων για τις 15 επόμενες ημέρες. Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διαβάστε εδώ όλο το ΦΕΚ.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 10 ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

 

Οι κρίσιμες και μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν αμέσως μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, τροφοδοτούν σενάρια σχετικά με την επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

 

Στην εκτίμηση ότι η διαπραγματευτική θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάθε άλλο παρά έχει αποδυναμωθεί στο «μπρά ντε Φερ» με τους Ευρωπαίους, προέβη ο οικονομικός αρχισυντάκτης Ρομαρίκ Γκοντέν,  με άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα «La Tribune».

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

 

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του εξέφρασε, μιλώντας την Πέμπτη στο Reuters, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ 26% ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ

 

Να διορθώσει το λάθος που θα απέφερε τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που θα επιβαρύνονταν με πρόσθετο φόρο 26% στις συναλλαγές τους με τις 53 χώρες οι οποίες χαρακτηρίζονται είτε ως μη συνεργάσιμες φορολογικά είτε ως χώρες ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος, προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΟ 2018 ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανάπτυξης του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, ο οδικός χάρτης για την έναρξη λειτουργίας του που προγραμματίζεται για το 2018, καθώς και ο προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση των απαραίτητων δράσεων μέχρι την έναρξη κατασκευής του έργου εγκρίθηκαν σε συνάντηση εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετέχουν στην εταιρεία ICGB EAD, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού.

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΡΚΕΛ – ΤΣΙΠΡΑ

 

Σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ συμφωνία υπήρξε και με την πρόταση της ελληνικής πλευράς να γίνει ανεξάρτητη αρχή η γενική γραμματεία εσόδων.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ TWITTER

 

Το Twitter ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει το δημοφιλές χαρακτηριστικό άμεσων μηνυμάτων (Direct Messages) της υπηρεσίας του, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους χρήστες να λαμβάνουν μηνύματα από οποιονδήποτε άλλο χρήστη.