Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε διορισμούς κομματικών στελεχών στις θέσεις των γενικών γραμματέων των Υπουργείων.

ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

 

Τη στιγμή που η Ευρωζώνη βλέπει τις φλόγες να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, αρκετοί αναλυτές και αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, δείχνουν προς τα έξω μια παράδοξη ηρεμία. Κατά τους Irish Times, η κατάσταση θυμίζει την αγορά ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου λίγο πριν ηχήσουν τα όπλα του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από το νέο ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες σήμερα στη Μεσόγειο, για το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι στοίχισε τη ζωή 700 ανθρώπων, και ανακοίνωσε την προσεχή πραγματοποίηση μιας συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

 

Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Ελ Πάσο, στο Τέξας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το σάιτ Judicial Watch, το οποίο επικαλείται ως πηγές του έναν Μεξικανό αξιωματικό του στρατού και έναν Μεξικανό Επιθεωρητή της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Ο ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Καταστατική αρχή της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας αποτελεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Σύμφωνα με τη θεμελιώδη και συνταγματικώς προβλεπόμενη (άρθρο 26 Συντ.) αυτή αρχή, οι κρατικές εξουσίες διαμοιράζονται μεταξύ σημαινόντων οργάνων της δημοκρατικής μας Πολιτείας, και δη μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της Κυβέρνησης, των Δικαστηρίων και της Δημόσιας Διοίκησης.

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

 

Το Τείχος της Δυτικής Όχθης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία του Ισραήλ. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 14 Απριλίου του 2002, επί πρωθυπουργίας του Αριέλ Σαρόν, με στόχο να φτάσει τα 700 χιλιόμετρα. Είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και ηλεκτροφόρα σύρματα, ενώ σε κάποια σημεία το ύψος του φτάνει τα 8 μέτρα. Η λειτουργία του κοστίζει 260 εκατ. δολάρια τον χρόνο.