Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 

Ο βρετανικός Guardian επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Προπαγάνδας του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στo κτίριο στον αριθμό 55 της οδού Σαβούσκινα στην Αγία Πετρούπολη θεωρείται πως εργάζονται τα ιντερνετικά «τρολ του Κρεμλίνου»: περίπου 400 μπλόγκερ που είναι επιφορτισμένοι να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

H Πόλη πάντα με εκπλήσσει. Πιστεύεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και η επίσκεψή σου θα αναλωθεί με τα ιστορικά μνημεία και τις βόλτες με το βαποράκι, αλλά δεν ξέρεις τίποτα. Στον κήπο του Παλατιού του Τοπκαπί, είδα ένα μαγικό πάρκο. Gulhane Parki. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, μέσα στα μαύρα χάλια βρωμιάς και ακαταστασίας.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

 

Προκλητικός και πιστός στη σκληρή γραμμή των Γερμανών εμφανίστηκε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χαρακτήρισε ανόητο.

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Την ώρα που η κλεψύδρα αδειάζει και τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας στερεύουν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντεβέντεφ.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΜΜΕ

 

Το έγγραφο του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου, προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνό Μπρη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.