Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ KAI H ΓΕΜΑΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

 

Βαρύνουσα πολιτική σημασία αποκτούν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το τετ α τετ του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ενισχύσει τη γεωπολιτική θέση της χώρας και ταυτόχρονα να ξεπαγώσει τις ελληνορωσικές σχέσεις σε μια σειρά τομείς όπως η ενέργεια και η οικονομική συνεργασία.

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ο διάλογος, ως θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συζήτηση μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις αλλά με κοινό σκοπό.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ 32% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Η ρύθμιση που εισάγει δυσμενή διάκριση αμοιβής σε βάρος των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών (-32%) παραβιάζει τα συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα της ισότητας ενώπιον του νόμου, αναφέρεται στο σκεπτικό του δικαστηρίου, όπως αποκαλυπτεί η ΓΣΕΕ.

18.000 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΟΙ 3.500 ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΙΑΡΜΟΥΚ

 

Η κατάληψη της παλαιστινιακής προσφυγικής συνοικίας της Δαμασκού, Γιάρμουκ, από το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για τις τύχες 18.000 Παλαιστινίων που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτήν, 3.500 είναι παιδιά, καθώς και των αιχμαλώτων Παλαιστίνιων πολιτοφυλάκων που έχει πιάσει το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΙΑ

 

Μετά τις συναντήσεις του στην Ουάσιγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ξεκινά την Μεγάλη Τρίτη το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσους σταθμούς το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.