Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Για καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο μιλούν πλέον οι Αρχές. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία εξαφανίστηκε χθες τα ξημερώματα από το κελί της στο Δρομοκαΐτειο παραμένει άφαντη ενώ εξετάζονται διάφορα σενάρια για το πού μπορεί να βρίσκεται.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Η ιστορία της μεταφοράς του το 1941.

Ο Ηλίας Βενέζης σε έκδοση της Τραπέζης της Ελλάδος (Αθήναι 1955) περιγράφει όλο το ιστορικό όπως του το διηγήθηκε ο Διοικητής της Γ. Μαντζαβίνος που του ανέθεσε να γράψει την ιστορία.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

 

Είναι γεγονός ότι το μείζον πρόβλημα της χώρας την περίοδο της κρίσης, που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, δεν είναι άλλο από την υψηλή ανεργία κυρίως στις νέες ηλικίες 18-25 ετών που προσεγγίζει το 60%.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

Τρίτη μεσημέρι στο κέντρο της πόλης μου. Εγώ καθισμένη σε ένα παγκάκι, ακούγοντας μουσική περίμενα την παρέα μου και γύρω μου κόσμος βιαστικός περπατούσε. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Υπάρχει μια τεράστια υποκρισία απέναντι στην Ελλάδα και αυτό είναι δραματικό» επισημαίνει σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L' Écho o διάσημος Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα», Τομά Πικετί.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Ηρθε η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά το Grexit» τονίζει ο Ρίτσαρντ Μπάργουελ, οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland, αναφορικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.