Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Την έλλειψη εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση Τσίπρα, υποδηλώνει για μία ακόμη μέρα, η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Με ένα νέο non paper που εξέδωσε, το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τις πληροφορίες που αφορούσαν στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

«Ο χρόνος και τα χρήματα της Ελλάδας τελειώνουν και για να αντιμετωπίσει αυτήν την απελπιστική κατάσταση η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα λίστα προτάσεων με οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να την παρουσιάσει στο Eurogroup» αναφέρεται σε ανάλυση του αμερικανικού κέντρου στρατηγικών μελετών Stratfor.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

 

Οι πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας που αποτελούσαν την Α΄ Αθηναϊκή Συμμαχία  ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν ένα ποσό στο κοινό ταμείο που λεγόταν «φόρος» (από το ρήμα φέρω) για την αντιμετώπιση των κοινών αμυντικών δαπανών.

«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

«Μπλοκάρει»  το Συμβούλιο της  Επικρατείας το δικαίωμα των Δήμων να νοικιάζουν παραλίες έναντι αμοιβής, καθώς ,όπως αναφέρει απόφαση του το Ε” τμήματος  του ανωτάτου δικαστηρίου, αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ

 

Την αποχώρηση του Μπαρμπαρός από την  περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε η Τουρκία.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ(;)

 

Παράθυρο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ αφήνει το υπουργείο Οικονομικών αφού τα υψηλά έσοδα καθιστούν δύσκολη την αντικατάσταση του φόρου.